Actie tegen mobiele toestellen achter het stuur

21 juni 2022 - 12:29 | auteur: Johan Van Bever

Ter ondersteuning van de campagne van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) “Focus op de weg, niet op je gsm”, die liep over de periode van 2 tot 29 mei 2022, nam het parket Oost-Vlaanderen deel aan de sensibiliseringsactie ter bewustmaking van het gevaar op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur.


Sinds 3 maart 2022 gelden namelijk strengere straffen : Ongeoorloofd gebruik van mobiele apparatuur tijdens het rijden is voortaan een overtreding van de derde graad. Wie wordt betrapt, riskeert een onmiddellijke inning van 174 euro plus administratieve kosten. Bij dagvaarding voor de politierechtbank kan de rechter boetes opleggen van 240 tot 4.000 euro en ook een verval van het recht tot sturen behoort tot de mogelijkheden.


Tijdens de actie werden door parket Oost-Vlaanderen 690 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor 8 dagen.


In de week van 21 november 2022 organiseert het parket Oost-Vlaanderen themazittingen in alle afdelingen van de politierechtbank Oost-Vlaanderen. De personen wiens rijbewijs ingevolge deze overtreding werd ingetrokken, zullen zich daar voor de rechter moeten verantwoorden.


Er worden door parket Oost-Vlaanderen in de toekomst nog acties gepland tegen het gebruik van gsm’s of smartphones achter het stuur.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ABBA

Don't Shut Me Down (Clones Remix)
21:13

SIGALA

Melody
21:09

HEAVY D & THE BOYZ

Now That We Found Love
21:06

RAY DALTON

In My Bones (Nick Motion Remix)
21:03

SAM RYDER

Space Man
Bekijk meer platen