Actie tegen nieuw vervoersplan in Wichelen

Johan Van Bever
6 januari 2024 - 18:44
Actie tegen nieuw vervoersplan in Wichelen

Het nieuwe vervoerplan van De Lijn is zaterdag van start gegaan. Wichelen maakt deel uit van de vervoerregio Aalst en ligt aan de rand van de regio. Dat is ook te merken aan de nieuwe dienstregeling, waarin Wichelen stiefmoederlijk wordt behandeld. De gemeente verliest zo’n 13 procent van de haltes.

De Hoppin-punten en flexbussen staan bovendien nog niet op punt. Anders en Vooruit voerden actie tegen het plan met affiches en zwarte linten aan bushaltes en een petitie op sociale media. 

In het nieuwe vervoerplan wordt zo’n 13 procent van de haltes geschrapt in Wichelen. “Maar veel erger is het dat heel wat bussen niet meer zullen rijden, vooral op de lijn Dendermonde-Wetteren. De buslijnen 27-28 worden nummers 237-238 en rijden enkel nog op weekdagen in de spits. Goed voor de schoolgaande jeugd, maar niet voor mensen die vroeg naar het werk moeten. Ook wie in de week pakweg naar de markt van Dendermonde of het ziekenhuis van Wetteren wil, geraakt er nauwelijks. De bediening in het weekend valt weg. Als je je tussen Gent en Dendermonde wil verplaatsen, ben je veel meer op de (duurdere) trein aangewezen. Je moet je daar meestal ook verder voor verplaatsen”. 

Lijn 59 Aalst – Hofstade – Lede – Oordegem – Wetteren rijdt vaker, op week- en zaterdagen elk uur in plaats van om de twee uur. Je stapt voortaan vlotter over op de IC-treinen vanuit station Lede naar Aalst en Brussel. De dienstregeling is afgestemd op de treinen ’s morgens naar Brussel en ’s avonds vanuit Brussel. 

Laatst gespeeld op Accent

06:29
cover of OMAH LAY with Holy Ghost

OMAH LAY

Holy Ghost
06:26
cover of AFROJACK , R3HAB  & AU; RA with Worlds On Fire

AFROJACK , R3HAB & AU; RA

Worlds On Fire
06:23
cover of Chase & Status with Selecta

Chase & Status

Selecta
06:20
cover of RUDIMENTAL with Dancing is Healing

RUDIMENTAL

Dancing is Healing
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.