Actiegroep TE DUUR dwingt volksraadpleging af

Johan Van Bever
14 mei 2023 - 9:16
Actiegroep TE DUUR dwingt volksraadpleging af

 Actiegroep TE DUUR overhanidgt op maandag 15 meivmeer dan 34.000 handtekeningen voor een volksraadpleging in Gent tegen de verkoop van publiek vastgoed en voor betaalbaar wonen.

Een jaar geleden besloot een groep geëngageerde burgers een campagne op te starten voor een volksraadpleging in Gent omdat er nog steeds sociale woningen en publieke gebouwen verkocht worden terwijl er een echte wooncrisis heerst. Als 10 procent van de bevolking hun handtekening zet voor een volksraadpleging, dan moet de stad Gent die organiseren. 

Op maandag 15 mei om 15 uur worden de handtekeningen afgegeven aan het stadhuis. De schepen van Burgerzaken en Protocol Isabelle Heyndrickx zal de stapel petitielijsten in ontvangst nemen. Onmiddellijk na het ontvangst starten de ambtenaren van Stad Gent met te controleren of er effectief voldoende handtekeningen ingezameld. Indien dit het geval is, zal de Gentse gemeenteraad op 26 juni bevestigen dat de volksraadpleging zal plaatsvinden. De stad moet dan ten laatste begin oktober 2023 de volksraadpleging organiseren, ten laatste één jaar voor de lokale verkiezingen.

Laatst gespeeld op Accent

13:03
cover of PHIL COLLINS with Another Day In Paradise

PHIL COLLINS

Another Day In Paradise
13:00
cover of BRAHIM with Turn The Music Up

BRAHIM

Turn The Music Up
12:57
cover of THIRTY SECONDS TO MARS with Stuck

THIRTY SECONDS TO MARS

Stuck
12:51
cover of RICKY MARTIN with Livin

RICKY MARTIN

Livin' La Vida Loca
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.