Activiteiten op oude velden van hockey- en tennisclub Gantoise

28 december 2021 - 9:41 | auteur: Johan Van Bever

De Gentse vzw Cirq mag samen met vzw Sportaround en Refu Interim tijdelijk gebruikmaken van de voormalige site van hockey- en tennisclub Gantoise in Gentbrugge. De drie organisaties zullen er een buurtgerichte werking opzetten en allerhande activiteiten organiseren.

De drie sociale verenigingen mogen aan de slag op het leegstaande sportcomplex tussen de Tennisstraat, de Bruiloftstraat en de Arthur Van Laethemstraat in Gentbrugge. Ze krijgen daarbij steun van de Stad Gent. In de loop van februari 2022 kunnen de buurtbewoners de site leren kennen tijdens een receptie met rondleiding. Ze kunnen dan ook zelf aangeven welke initiatieven ze de voorkeur geven.

Vzw Cirq start een buurtwerking op. Buurtbewoners zullen de gedeelde ruimtes, zoals de cafetaria, de keuken, de grote sporthal en het achterste hockeyveld, online kunnen reserveren. Vzw Sportaround zorgt voor de invulling van de sportvelden en de sporthal en organiseert er een ‘Sportspot’. Buurtbewoners zullen de terreinen tegen een kleine vergoeding ook kunnen huren. Refu Interim, de derde partner, wil op de locatie een gemeenschap van vrijwilligers, buurtbewoners, culturele partners, bedrijven en andere ge├»nteresseerden uitbouwen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

BOB SINCLAR

Kiss My Eyes
09:18

THE KID LAROI, JUSTIN BIEBER

Stay
09:16

JOHN SUMMIT

La Danza
09:11

ROUTE 94, JESS GLYNNE

My Love
09:07

TAYLOR SWIFT

I Knew You Were Trouble.
Bekijk meer platen