Afbraak laatste brug E40 Erpe-Mere

Johan Van Bever
25 augustus 2023 - 19:01
Afbraak laatste brug E40 Erpe-Mere

In het weekend van 16 en 17 september zal het Agentschap Wegen en Verkeer de tweede snelwegbrug over de spoorweg ter hoogte van Erpe-Mere afbreken. Daarmee wordt een kritieke mijlpaal gerond in het traject van de vernieuwing van de bruggen in de E40. Tijdens de afbraak is er geen extra hinder voor het verkeer

Na de afbraak van de brug start de opbouw van de nieuwe brug en wordt ook verder gewerkt aan de brug van de Merestraat en het verwijderen van de tijdelijke infrastructuur uit de eerste fase.

Aanvankelijk was het einde van de werken aan de bruggen voorzien in februari 2024. De timing is echter sterk afhankelijk van de tijdsvensters die toegekend worden om langs het spoor te mogen werken. Doordat het oorspronkelijke tijdsvenster voor de afbraak van de brug over het spoor richting Gent in juni niet gehaald werd, was het zoeken naar een nieuw moment waarbij het spoorverkeer zo weinig mogelijk verstoord werd. Dit is uiteindelijk het weekend van 16 september geworden. Hierdoor hebben de werken wel enkele maanden vertraging opgelopen en zullen de werken aan de bruggen pas klaar zijn in mei 2024. Daarna is er nog een maand tijd nodig om de geluidsschermen te plaatsen.

Laatst gespeeld op Accent

02:28
cover of PER GESSLE (ROXETTE) with Headphones On

PER GESSLE (ROXETTE)

Headphones On
02:25
cover of ISAAK with Always on the run

ISAAK

Always on the run
02:21
cover of HARRY STYLES with Satellite

HARRY STYLES

Satellite
02:18
cover of BRYAN ADAMS with Summer Of

BRYAN ADAMS

Summer Of '69
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.