Afbraak laatste brug E40 Erpe-Mere

Johan Van Bever
25 augustus 2023 - 19:01
Afbraak laatste brug E40 Erpe-Mere

In het weekend van 16 en 17 september zal het Agentschap Wegen en Verkeer de tweede snelwegbrug over de spoorweg ter hoogte van Erpe-Mere afbreken. Daarmee wordt een kritieke mijlpaal gerond in het traject van de vernieuwing van de bruggen in de E40. Tijdens de afbraak is er geen extra hinder voor het verkeer

Na de afbraak van de brug start de opbouw van de nieuwe brug en wordt ook verder gewerkt aan de brug van de Merestraat en het verwijderen van de tijdelijke infrastructuur uit de eerste fase.

Aanvankelijk was het einde van de werken aan de bruggen voorzien in februari 2024. De timing is echter sterk afhankelijk van de tijdsvensters die toegekend worden om langs het spoor te mogen werken. Doordat het oorspronkelijke tijdsvenster voor de afbraak van de brug over het spoor richting Gent in juni niet gehaald werd, was het zoeken naar een nieuw moment waarbij het spoorverkeer zo weinig mogelijk verstoord werd. Dit is uiteindelijk het weekend van 16 september geworden. Hierdoor hebben de werken wel enkele maanden vertraging opgelopen en zullen de werken aan de bruggen pas klaar zijn in mei 2024. Daarna is er nog een maand tijd nodig om de geluidsschermen te plaatsen.

Laatst gespeeld op Accent

05:34
cover of LF SYSTEM with Afraid To Feel

LF SYSTEM

Afraid To Feel
05:32
cover of ISSEY CROSS with Bittersweet Goodbye

ISSEY CROSS

Bittersweet Goodbye
05:28
cover of OLIVIA & PAUL SINHA with Elektriciteit

OLIVIA & PAUL SINHA

Elektriciteit
05:26
cover of OLIVIA RODRIGO with bad idea right?

OLIVIA RODRIGO

bad idea right?
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.