Radio Accent
Luister

Luister live

25 juni 2018 - 10:03     

Allereerste pug party groot succes: “Een feest met zo’n 130 mopsjes? Dat konden we niet missen”

Van over heel Vlaanderen kwamen mopsenliefhebbers naar Feestzaal Intermezzo in Lede. Zelfs Naïs products was uit Nederland overgekomen om haar, veelal zelfgemaakte, producten gericht op mopsen te verkopen.  Organisatoren Tijl De Bock en Debby Minnart kwamen op het idee dankzij hun eigen pug Duvel.  “Het begon allemaal met een mopsenwandeling in Nederland dan volgde het eerste pug café en nu de eerste pug party in Hawaiiaanse stijl.”

Reporter Shana ging op bezoek en waande zich in het mopsenparadijs met veel hijgende tongen en uitzonderlijk weinig geblaf maar waar sommige andere rassen een moeilijkere avond beleefden. “Onze koningspoedel voelt zich nogal bedreigd door de mannelijke mopsen,” lachte een eigenares van nog twee andere mopsen. De honden zijn vooral populair omdat ze “heel grappig zijn, ze laten scheetjes, hijgen,… Maar ze zijn o zo lief,” vertelt Debby.

Of het niet moeilijk was om je eigen pug terug te vinden? “Ondanks dat ze er allemaal wel wat hetzelfde uitzien, kan je je eigen mops snel herkennen,” klonk het. En onder de eigenaars heerste een uitgelaten sfeer en vooral verbondenheid: “Pug mensen, da’s een hele community.”

Herbeluister hier de reportage:

Enkele sfeerbeelden:

  

  

 

Reportage en foto’s: Shana Van de Velde

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Time Bandits

I'm specialized in you
01:51

Texas

I Don't Want A Lover
01:48

Daddy Yankee - Con calma (new club)
01:44

ABC

Poison Arrow
01:40

A-Ha

Touchy