Allerlaatste Big Jump in de Molenbeek

Fabian Tack
12 juli 2015 - 12:20
Allerlaatste Big Jump in de Molenbeek

Na acht prachtige edities is er een einde gekomen aan de Big Jump in de Molenbeek te Massemen. De organisatoren besloten om er na 12 juli een punt achter te zetten. Een dertigtal mensen vonden toch nog de moed om de beek in te duiken.

De Molenbeek, een iddylische locatie in Wetteren die al heel wat stof heeft doen opwaaien. Misschien zelfs letterlijk. De organisatie van de Big Jump stond acht jaar achter het initiatief maar heeft nu besloten om het stop te zetten. ” Vlaanderen heeft de gevraagde Europese Kaderrichtlijn voor proper water in alle oppervlaktewateren in 2015 niet gehaald. Daarom willen we nu een statement maken,” verklaart Agnes Bellemans van de organisatie. Het einde van de Big Jump betekent echter niet dat hun engagement zal stoppen. “We gaan ons blijven inzetten voor een propere beek maar zonder jump. Gelukkig kunnen we wel op een goede samenwerking rekenen met de Vlaamse Milieumaatschappij. Helaas is er tijdens het weekend minder controle van de politie en dat weten de sluikstorters. De beek kleurde daardoor al drie keer wit dit jaar,” legt Roel Dogimont van de organisatie uit.

“Andere jaren hadden we wel meer deelnemers, maar dat kan ook aan het mindere weer liggen,” aldus Antoon Blondeel, de voorzitter van Natuurpunt. “De laatste twee jaren sprongen soms honderd mensen de Molenbeek in. Dit jaar een dertigtal.” Zangers waren er in ieder geval genoeg want afsluiten deed de Big Jump met een lied: “We waren bijna echt vergeten hoe schoon de beek kan zijn.” Een bewerkte versie van “Ik hou van u” van Noordkaap. “We kunnen dus zeker en vast terugkijken op een geslaagde allerlaatste editie,” besluit Roel Dogimont van de organisatie.

En de kinderen? Die sprongen na de duik in de Molenbeek nog even het zwembad in.

Luister hier naar de reportage.

Laatst gespeeld op Accent

01:51
cover of CHANNEL X with Rave The Rhythm

CHANNEL X

Rave The Rhythm
01:45
cover of ADAM BEYER with Desert Queen

ADAM BEYER

Desert Queen
01:41
cover of DEORRO & CHRIS BROWN with Five More Hours

DEORRO & CHRIS BROWN

Five More Hours
01:38
cover of THE DRIVER PROJECT with Join me

THE DRIVER PROJECT

Join me
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.