Anaïs Bambust over facepainting: “Ik heb mezelf eens gebodypaint als Mystique van X-Men voor FACTS”

Fabian Tack
27 januari 2019 - 16:16
Anaïs Bambust over facepainting: “Ik heb mezelf eens gebodypaint als Mystique van X-Men voor FACTS”

Schilderen kan op een doek, een stuk hout, maar ook op een gezicht. Anaïs Bambust is al vijf jaar bezig met facepainten en kwam er zaterdag 19 januari over vertellen bij de Kwetteraars: “Als ik een facepaint van vijf uur doe bij mezelf heb ik daar meer geduld mee dan dat ik bij mijn modellen aan de slag ga,” aldus Anaïs. 

Met Facts in zicht is de twintiger heel enthousiast: “Ik ga ook naar Comic Con en aangezien ik niet de beste naaister ben, ben ik begonnen met facepainting. En ik ben er mee blijven doorgaan. Ik doe dit al vijf jaar, waaronder drie jaar intensief.” Zegt Anaïs. “Ik ben een grote fan van Star Wars, maar heb eigenlijk nog nooit zo’n facepaint gedaan. Behalve misschien vijf jaar geleden ‘Darth Maul’, maar als ik daar nu op terugkijk is dat echt crinchy.

Tutorial

Wat Anaïs vooral aantrekt in het facepainten is de verandering: “Ik vind het tof wanneer ik bezig ben om dat gezicht volledig te zien veranderen, facepainten geeft me ook een relaxend gevoel.” Legt de creatieveling uit. “Ik mag vaak experimenteren op mijn vriendinnen en die hebben enorm veel geduld, en tijdens het proces is dat ook belangrijk. Er zijn ook mensen die na een uur iets hebben van: is het nog altijd niet gedaan? Je mag stoppen hoor. (lacht) Maar de meeste van mijn vriendinnen hebben wel geduld.” Anaïs filmt ook al haar creaties en maakt daar tutorials van op Youtube (LittleAnWoods), waar mensen haar kunnen volgen voor de volgende facepaintings. Je kan haar ook volgen op Instagram waarop haar modellen staan: “Daar zie je dat mijn make-up vooral gebaseerd is op horror. Hoewel dat ik niet zo’n grote fan ben van horrorfilms, geniet ik wel van de make-up. Ik ben dol op de special-effects en als ik dat ooit als vast werk zou mogen doen, dan zou ik niets anders doen. Dat zou dé droom zijn.”

Anaïs heeft al een opleiding special-effects afgerond: “Vanaf volgend semester begin ik met de opleiding bodypaint om mezelf nog een klein beetje meer uit te dagen. Daar zouden mijn creaties ook meer aanleunen naar de donkere, duistere kanten. Dus ook meer naar horror toe. Als iemand mij zou vragen om meer lichte kleuren, glitters e.d. zou gebruiken, zou het wel een uitdaging zijn die ik niet uit de weg ga.” Bij bodypaint zijn de modellen naakt: “Dat schrikt mij zeker niet af”, weet Anaïs tegen presentatrice Shana Van de Velde te zeggen. “Uiteindelijk valt het niet meer op dat de mensen geen kleren meer aanhebben, dus wanneer je dan op straat loopt is er niemand die het zal zien. En dan nog: volledig naakt zullen ze ook niet zijn, want meestal hebben ze nog een onderbroek of pasties (soort stickers die je over je tepels plakt) aan. Daarover schilder ik dan.”

Vijf uur werk wegwassen

Bij zichzelf is Anaïs maar liefst vijf uur aan het werk aan een facepaint: “Ik laat dat er meestal niet lang opzitten. Ik draag dat dan bv. een uur en daarna was ik dat er gewoon terug af en dan begin ik opnieuw, zeker als ik er niet tevreden ben. De enige reden waarom ik het er nog niet na een uur zou afwassen is wanneer ik naar een cosplay event moet.” Lacht de facepainter. “Ik heb ooit ook al eens bodypaint gedaan, niet volledig omdat ik daar nog niet zeker genoeg over ben. Ik heb mezelf eens gebodypaint als Mystique van X-Men voor FACTS. Zo heb ik mijn armen, benen, hoofd en nek gedaan en heb ik nog aan een vriendin gevraagd om mijn rug te schilderen. Die ochtend ben ik opgestaan om half vier en om twaalf uur was ik op FACTS. Dus je kan wel rekenen dat dat eventjes duurt (lacht). Je moet er wel wat voor overhebben.”

Beluister hier het volledige interview:

 

 

Tekst: Annelies Greveraars

Foto: Shana Van de Velde

Laatst gespeeld op Accent

04:41
cover of TAYLOR SWIFT FEAT. FLORENCE + THE MACHINE with Florida!!!

TAYLOR SWIFT FEAT. FLORENCE + THE MACHINE

Florida!!!
04:37
cover of KEANE with Crystal Ball

KEANE

Crystal Ball
04:34
cover of ALOK , ELLA EYRE , KENNY DOPE & NEVER DULL with Deep Down

ALOK , ELLA EYRE , KENNY DOPE & NEVER DULL

Deep Down
04:31
cover of IMAGINE DRAGONS with Eyes Closed

IMAGINE DRAGONS

Eyes Closed
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.