App wijst blinden en slechtzienden de weg

Johan Van Bever
9 juli 2023 - 9:03
App wijst blinden en slechtzienden de weg

Voor blinden en slechtzienden is het moeilijker om informatie op te zoeken over omleidingen bij het openbaar vervoer. Daarom is er nu een nieuwe web-app die sms-meldingen verstuurt als de dienstverlening op een Gentse tram- of buslijn verandert. Dit najaar komen daar ook meldingen over hinder op voetpaden bij.

Blinden en slechtzienden zijn meer dan wie ook aangewezen op het openbaar vervoer. Helaas maken omleidingen en storingen het er niet makkelijker op. Daarom stelden de Stad Gent en ICT-partner District09 nu een nieuwe web-app voor. Op www.stad.gent/ovhinder kunnen reizigers zich nu abonneren op sms-meldingen die waarschuwen bij omleidingen of storingen op Gentse tram- en buslijnen. Vanaf dit najaar komen daar ook meldingen over hinder op voetpaden bij. De web-app werkt optimaal met voorleessoftware.

De web-app maakt nu gebruik van data die de Lijn publiek beschikbaar stelt, en vanaf het najaar ook van data die de Stad Gent openstelt. De bedoeling is om die werkwijze in de toekomst breder in te zetten, zodat ook derde partijen die data kunnen gebruiken voor een eigen website of app. Dat opent deuren voor innovatieve samenwerkingen en voor een digitale dienstverlening die nog gebruiksvriendelijker en toegankelijker is.

Laatst gespeeld op Accent

02:03
cover of JONAS BLUE with Weekends (anton Powers Mix)

JONAS BLUE

Weekends (anton Powers Mix)
02:00
cover of ALICIA CRETI with Going Down

ALICIA CRETI

Going Down
01:57
cover of K-LIBER & DR.RUDE & DJ JANTJE with Kater

K-LIBER & DR.RUDE & DJ JANTJE

Kater
01:54
cover of JAYDEE with Plastic Dreams

JAYDEE

Plastic Dreams
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.