Aroma’s vzw wint ‘Jong en Oud in Gent’

Johan Van Bever
25 november 2023 - 10:20
Aroma’s vzw wint ‘Jong en Oud in Gent’

Aroma’s, een organisatie die studenten en ouderen samenbrengt om te koken met voedseloverschotten heeft de jaarlijkse ‘Jong en oud in Gent’ wedstrijd gewonnen. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de start van de Seniorenweek.

De vzw hoopt met het winnen van de prijs de zichtbaarheid van de organisatie te vergroten en meer ouderen, vooral degenen die zich eenzaam voelen, te bereiken voor de kookavonden.

Steeds meer oudere mensen (en studenten) voelen zich regelmatig eenzaam, ook in Gent waar er 45.000 ouderen wonen (65-plussers), is dit het geval. Aroma’s trekt met mes en vork ten strijde tegen eenzaamheid, door studenten en ouderen in contact te brengen via informele kookmomenten. Tijdens deze momenten worden geredde ingrediënten omgetoverd tot lekkere gerechten en kunnen jong en oud hun kook (-en levens) ervaringen met elkaar delen tijdens een gezellige maaltijd.

Het concept heeft drie doelstellingen: ouderen en studenten samenbrengen via warme kookavonden, voedselverspilling verminderen door gebruik te maken van lokale geredde ingrediënten en het verbeteren van de kookvaardigheden van de studenten.

Laatst gespeeld op Accent

01:45
cover of ARMANI & GHOST with Airport

ARMANI & GHOST

Airport
01:43
cover of BROMO with Do Better

BROMO

Do Better
01:39
cover of CLUB CONNECTION with Into My Mind

CLUB CONNECTION

Into My Mind
01:35
cover of JOHN SUMMIT FT. MKLA with Fade Out

JOHN SUMMIT FT. MKLA

Fade Out
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.