Autokrakers gedagvaard via snelrecht

Johan Van Bever
19 januari 2024 - 1:02
Autokrakers gedagvaard via snelrecht

In Oudenaarde en Gent zijn op 17 en 18 januari twee autokrakers op heterdaad betrapt en gearresteerd. Beide verdachten, geen onbekenden voor het gerecht, werden onmiddellijk gedagvaard in snelrecht en verschijnen binnenkort voor de correctionele rechtbank. 

In de Weldenstraat in Oudenaarde werd woensdagavond 17 januari omstreeks 22u een man op heterdaad betrapt bij een poging diefstal. Van een wagen die op een oprit van een woning geparkeerd stond, ging plots het alarm af. De bewoners merkten een persoon op aan hun wagen en zagen hem rustig wegstappen. De verdachte, een 24-jarige man met de Afghaanse nationaliteit maar zonder gekende verblijfplaats in ons land, werd door de politie meegenomen. Hij zal zich op 22 februari 2024 moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde wegens poging diefstal uit een voertuig.

In Gent werd in de nacht van 17 januari op 18 januari om 03u30 een autokraker gevat die bij drie wagens een ruit had ingegooid, in een poging om zaken uit de voertuigen te ontvreemden. Uit twee wagens werden er effectief zaken meegenomen. De verdachte werd door een getuige opgemerkt in de Henegouwenstraat toen hij het raam van een wagen verbrijzelde. Het betreft een 33-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit, zonder gekende verblijfplaats in België. Hij zal zich op 14 maart 2024 moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent.

Laatst gespeeld op Accent

02:07
cover of THE HOUSE KEEPERS with Go Down

THE HOUSE KEEPERS

Go Down
02:03
cover of P!NK with Beautiful Trauma

P!NK

Beautiful Trauma
01:59
cover of FALL OUT BOY with So Much (For) Stardust

FALL OUT BOY

So Much (For) Stardust
01:53
cover of WESTBAM with The Mayday Anthem

WESTBAM

The Mayday Anthem
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.