Bakoven Bavegem wordt gerestaureerd

20 september 2020 - 16:11 | auteur: Johan Van Bever

Tijdens Kermis Bavegem stookte het pas opgerichte Dorpscomité De Spooklinde de bakoven in de Hoge Hellesemweg op. Het was de eerste activiteit van de Spooklinde. In het open lucht kermiscafé konden de bezoekers proeven van de pizza ’t Schijterke, een hartig gebak met typisch Bavegemse ingrediënten.

Volgend jaar zal de gemeente de bakoven trouwens grondig laten renoveren door een gespecialiseerde firma, zodat hij er weer voor 100 jaar tegen kan. De bakoven is ongeveer 200 jaar oud en bevindt zich naast een meer dan honderdjarige lindenboom.

9 jaar geleden werden zowel de bakoven als de boom aangekocht door de gemeente. Het idee voor de aankoop groeide uit een aanvraag van de eigenaar om de lindenboom te rooien op zijn domein aan de Lege Hellesemweg.

Toen de gemeentelijke diensten ter plaatse gingen kijken, waren ze onder de indruk van de monumentaliteit van de boom en ontdekten ze ook het merkwaardig ovengebouwtje. Het leek te mooi om het verloren te laten gaan en de gemeente bereikte met de eigenaar snel een aankoopregeling tegen de prijs van het officiële schattingsverslag.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen