Bakoven Bavegem wordt gerestaureerd

Johan Van Bever
20 september 2020 - 16:11
Bakoven Bavegem wordt gerestaureerd

Tijdens Kermis Bavegem stookte het pas opgerichte Dorpscomité De Spooklinde de bakoven in de Hoge Hellesemweg op. Het was de eerste activiteit van de Spooklinde. In het open lucht kermiscafé konden de bezoekers proeven van de pizza ‘t Schijterke, een hartig gebak met typisch Bavegemse ingrediënten.

Volgend jaar zal de gemeente de bakoven trouwens grondig laten renoveren door een gespecialiseerde firma, zodat hij er weer voor 100 jaar tegen kan. De bakoven is ongeveer 200 jaar oud en bevindt zich naast een meer dan honderdjarige lindenboom.

9 jaar geleden werden zowel de bakoven als de boom aangekocht door de gemeente. Het idee voor de aankoop groeide uit een aanvraag van de eigenaar om de lindenboom te rooien op zijn domein aan de Lege Hellesemweg.

Toen de gemeentelijke diensten ter plaatse gingen kijken, waren ze onder de indruk van de monumentaliteit van de boom en ontdekten ze ook het merkwaardig ovengebouwtje. Het leek te mooi om het verloren te laten gaan en de gemeente bereikte met de eigenaar snel een aankoopregeling tegen de prijs van het officiële schattingsverslag.

Laatst gespeeld op Accent

14:27
cover of P!NK with Sober

P!NK

Sober
14:23
cover of ARMIN VAN BUUREN & GRYFFIN with What Took You So Long

ARMIN VAN BUUREN & GRYFFIN

What Took You So Long
14:20
cover of CHRISTINA MILIAN with When You Look At Me

CHRISTINA MILIAN

When You Look At Me
14:17
cover of JESSY with Heartbeat

JESSY

Heartbeat
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.