Ballerino Adriaan Braeckman als Jommeke in Wetteren: ” Strip ‘Balletkoorts’ zal hopelijk taboe doorbreken”

Fabian Tack
14 december 2018 - 13:23
Ballerino Adriaan Braeckman als Jommeke in Wetteren: ” Strip ‘Balletkoorts’ zal hopelijk taboe doorbreken”

Binnenkort zal het album ‘Balletkoorts’ van Jommeke verkocht worden, een verhaal waarbij Jommeke de kunst van het ballet zal leren. Dit is vooral groot nieuws voor de jonge Adriaan Braeckman, die zelf aan ballet doet. “Ik hoop dat er nu meer jongens interesse zullen krijgen om te beginnen dansen.”

Hij wordt nu ook wel de Jommeke van Wetteren genoemd, Adriaan Braeckman. Hij volgt al drie jaar les aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en zit daar nu in het eerste middelbaar. Als jongen is dit echter niet zo evident: “Dansen als jongen is nog steeds een taboe, en dat zie je ook in de balletschool. In elk jaar zitten er gemiddeld vijf jongens, terwijl er bijna dertien meisjes zijn. Hopelijk wordt dansen door deze strip iets bekender.”

Adriaan begon met ballet toen hij een kamp volgde bij een andere balletschool. Hij besefte dat hij het talent had om hier meer mee te doen en ging auditie doen bij de Koninklijke Balletschool. Het was een grote verrassing toen hij hoorde dat hij toegelaten was: “Ik was heel blij want er zijn maar weinig kinderen die deze kans krijgen. In het eerste en het tweede jaar wordt er klassiek ballet, hedendaagse dans en Spaanse dans aangeleerd, in het derde komt er dan nog moderne dans bij.” De jongen hoopt ooit bij het Ballet van Vlaanderen of in een balletschool in Parijs te geraken. Hij traint dan ook intensief om zijn doel te bereiken.

Op zijn school is er binnenkort een voorstelling, Apodrasis, te zien waar ook Adriaan in zal mee dansen. Hij heeft met zijn groep een eigen dans gecreëerd die op de voorstelling te zien zal zijn. Wie tickets wil kopen, kan op Instagram een link vinden naar de website van de voorstelling.

Wie meer geïnteresseerd is in het werk van Adriaan zelf, kan natuurlijk ook hem volgen op zijn account ‘adriaan_braekman_official’ op Instagram. Hij is naast een ballerino namelijk ook een model.

Herbeluister het interview hieronder:

Tekst: Maarten Bockstaele
Foto: Thierry Vermeire

Laatst gespeeld op Accent

05:09
cover of LUCAS & STEVE & LAWRENT FEAT. JORDAN SHAW with End Of Time

LUCAS & STEVE & LAWRENT FEAT. JORDAN SHAW

End Of Time
05:05
cover of CHRISTINA AGUILERA with I Turn To You

CHRISTINA AGUILERA

I Turn To You
05:01
cover of THE BEATLES with Now And Then

THE BEATLES

Now And Then
04:59
cover of ANTOON with Doe Maar

ANTOON

Doe Maar
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.