Tweede editie Bar Belle Vie strijkt neer in Wichelen: “Festival opent met Jaydee en Red D ft. Lady Linn”

Fabian Tack
7 mei 2018 - 23:49
Tweede editie Bar Belle Vie strijkt neer in Wichelen: “Festival opent met Jaydee en Red D ft. Lady Linn”

Jens Blondeel richtte, samen met vier vrienden, vzw HUME op om feestjes te organiseren. “We vonden dat de tijd rijp was om in de streek van Wichelen eens iets op te richten omdat er een gebrek was aan een muzikaal festival. Aan zowel jong als oud willen wij een meerdaags festival bieden met een breed assortiment aan muziek.”

Vzw HUME werd met dat doel voor ogen in het leven geroepen. Enkele jaren geleden startte de groep met indoorfeestjes waar je vooral kon genieten van techno. “Na beraadslagen en toevoegen van enkele nieuwe leden, zijn we vorig jaar tot het idee gekomen om in de open lucht een klein festivalletje te doen.” Sindsdien zijn ze van locatie veranderd. Na de pastorietuin van Schellebelle, slaan ze dit jaar hun figuurlijke (tenzij het regent) tenten op achter het gemeentehuis van Wichelen, op het zogenoemde festivalterrein. “In vele opzichten is het een betere locatie. Qua oppervlakte is het dubbel zo groot. Logistiek is het voor ons ook een verademing. Vorig jaar moesten we soms met behulp van kranen onze koelwagens en dergelijke over de muur zetten van de pastorij. De toegankelijkheid is perfect op het festivalterrein. We kunnen alles zo goed als tot aan het veld rijden.”

Brede vriendenkring

Het vijftal verwacht per editie meer dan 1000 bezoekers. Werk in overvloed dus. “Maar gelukkig kunnen we rekenen op onze medewerkers. Bar Belle Vie zou nooit kunnen zijn wat het is zonder hen. We hebben het geluk dat we een zeer brede vriendenkring hebben, waarop we kunnen terugvallen. Zonder die mensen zou het onmogelijk zijn om een dergelijk evenement uit de grond te stampen. Ook voor hen zijn het vier lange dagen, dus voor iedereen die meewerkt, zijn dat toch enorme shifts om te draaien. Gelukkig zijn er genoeg bereidwillige mensen die ons daarin willen bijstaan.”

Talent van eigen bodem en ver daarbuiten

Bar Belle Vie trapt dit jaar af op 9 mei met een mooie opener: Jaydee en Red D ft. Lady Linn brengen de liefhebbers van het housegenre als eerste naar hogere sferen. En dat Lady Linn present tekent, is geen toeval. “Lady Linn is afkomstig uit Serskamp. Vorig jaar was ze er ook bij en we nodigen haar dit jaar graag terug uit, samen met haar partner in crime voor het betere housegeweld, Red D.”
Op 12 mei komt de Italiaanse houselegende Riva Starr op bezoek. “We zijn er redelijk fier op dat we die hebben kunnen strikken. We hebben zelfs contact gehad met Studio Brussel in verband met een interview en live set van deze DJ. Naast Riva Starr hebben we die dag ook een Belgische DJ, Iris Menza . In eigen land is ze niet zo bekend, maar in Berlijn en Ibiza heeft ze vaste residenties. Haar specifieke sound is toch wel een van haar kenmerken die haar tot ver buiten België brengt. Met deze DJ’s spreken we een beetje een kennerspubliek aan, maar we willen ook breed gaan. Onze headliner proberen we altijd zo breed en ruim mogelijk te houden.“
Wie nog aan tickets wil raken voor deze edities, zal zich moeten haasten. “Tickets zijn voor de eerste twee dagen al uitverkocht bij onze lokale dealers. Voor 25 en 27 mei zijn die er wel nog.”
Sinds dit interview werd afgenomen, zijn de dagtickets voor woensdag ook via de website uitverkocht. Combitickets zijn wel nog zeer beperkt verkrijgbaar.

Een gewaarschuwd man

De hogere sferen waar de dj’s hun publiek naar toe zullen leiden, is echter enkel muzikaal getint. Drugs is uit den boze en alcoholmisbruik wordt vermeden. “We hebben bewust gekozen om de leeftijd van 18+ te handhaven. Enerzijds omdat ons publiek toch wel erg ruim is, wij hebben een gemiddelde leeftijd van rond de dertig. Anderzijds ook om de problematiek van het drankgebruik, die vaker voorkomt bij jongeren. Het is zeer moeilijk om met aparte bandjes te werken als je zo’n 1000 mensen verwacht. Bij de ingang zal bij twijfel gevraagd worden naar een paspoort. Wij briefen er onze medewerkers ook uitvoerig over. Op elk vlak. Het kan altijd zijn dat er iemand tussen de mazen door glipt, dus ook aan de kassa of aan de toog moeten ze hun ogen openhouden. Iedereen is van de leeftijdsgrens op de hoogte.”

Toekomstmuziek

Voor de zomer houden ze even rust. Misschien dat er nog iets uit de mouw getoverd wordt voor de winter, maar volgend jaar staan ze er zeker weer terug. “Dan gaan we zeker mikken op hetzelfde wat we nu bieden qua kwaliteit en gezelligheid.”

het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren
deel 1

deel 2

Info en tickets via de website

Laatst gespeeld op Accent

16:42
cover of NO DOUBT with It

NO DOUBT

It's My Life
16:40
cover of DJ LICIOUS with Voices

DJ LICIOUS

Voices
16:36
cover of NENEH CHERRY with Manchild

NENEH CHERRY

Manchild
16:33
cover of SELENA GOMEZ with Love On

SELENA GOMEZ

Love On
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.