bedrijven willen schade stofincidenten vergoeden

Johan Van Bever
2 april 2023 - 9:46
bedrijven willen schade stofincidenten vergoeden

In november 2022 stuurde gemeente Evergem de inwoners van Rieme een eerste bewonersbrief naar aanleiding van de stofincidenten. Ondertussen is het onderzoek naar het stofincident in het weekend van 29 en 30 oktober 2022 afgerond. Daarbij raakten vooral wagens en zonnepanelen beschadigd.

Een eerste stofincident in maart vorig jaar zorgde voor schade in de omgeving van de Kanaalstraat en de Riemewegel. De schade werd veroorzaakt door cementklinker. Tijdens de herfstvakantie zorgde een tweede stofincident voor schade in de (omgeving van de) Vogelwijk. Uit het onderzoek van de stalen blijkt dat de schade in de Vogelwijk niet 100% toe te wijzen is aan cementklinker. Maar de camerabeelden toonden voor die bewuste periode stofontwikkeling aan bij losbewegingen door twee van de drie betrokken bedrijven. In de periode van 18 tot 20 december was er opnieuw een stofincident naar aanleiding van 2 overslagbewegingen.

Een groot aantal inwoners hebben inmiddels een bestek ingediend voor de schade die ze door de stofincidenten geleden hebben. De verschillende betrokken bedrijven zijn bereid om buiten enige gerechtelijke procedure de schade te vergoeden. Op vraag van de gemeente hebben ze daarom een externe bemiddelaar aangesteld.

Verschillende stofincidenten op korte termijn in Rieme roepen bij de inwoners en ook bij het gemeentebestuur een aantal vragen op. Daarom organiseert gemeente Evergem een infomarkt op woensdag 3 mei, van 18 tot 21 uur in de parochiezaal in Rieme (Sint-Barbarastraat 3). Dit is samen met de betrokken bedrijven, de haven (North Sea Port), de Afdeling Handhaving – Omgevingsinspectie en met het projectbureau Gentse Kanaalzone. Op deze infomarkt zullen de betrokken bedrijven zich voorstellen en vooral toelichting geven bij de bestaande en nog geplande maatregelen om stofhinder te vermijden.

Laatst gespeeld op Accent

20:12
cover of STEVE ALLEN with For All Of Time

STEVE ALLEN

For All Of Time
20:08
cover of RAZ NITZAN with The Light In Our Heart

RAZ NITZAN

The Light In Our Heart
20:04
cover of DJ JOSE & G-SPOTT with Access (Radio Version)

DJ JOSE & G-SPOTT

Access (Radio Version)
20:02
cover of BORIS WAY with Pink Soldiers

BORIS WAY

Pink Soldiers
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.