Begraafplaats Oosterzele heeft een troostmuur

Johan Van Bever
20 juli 2023 - 15:30
Begraafplaats Oosterzele heeft een troostmuur

Op de begraafpaats van oosterzele is een troostmuur ingericht. Op de troostmuur zijn foto’s terug te vinden van overledenen waarvan de graven zijn weggehaald. De gemeente wil via de troostmuur de herinnering aan overleden Oosterzelenaars levend houden, ook na de looptijd van hun graf of urne.

De looptijd van een graf of urne op een begraafplaats is minstens 10 en maximaal 50 jaar. Elk jaar verdwijnen grafzerken en urnen op begraafplaatsen omdat ze aan het einde van hun grafconcessie zijn. De dienst Infrastructuur ruimt nadien de graven.

De dienst Infrastructuur hield enkele foto’s van opgeruimde graven op de begraafplaats van Oosterzele bij. Met die foto’s als basis startte de gemeente de eerste troostmuur. De foto’s werden geplaatst op de kerkhofmuur aan de ingang van het oude kerkhof in Oosterzele. De gemeente bekijkt de mogelijkheid om ook een troostmuur te maken op de kerkhoven in Gijzenzele en Moortsele, daar is een kerkhofmuur aanwezig.

De gemeente biedt ook de mogelijkheid aan om een foto van een dierbare overledene toe te voegen aan de troostmuur. Nabestaanden kunnen hiervoor contact opnemen met de dienst Infrastructuur via infrastructuur@oosterzele.be.

Laatst gespeeld op Accent

05:19
cover of LADY VIOLET with Inside To Outside

LADY VIOLET

Inside To Outside
05:16
cover of AFROJACK & THERESA REX with Let Me Go

AFROJACK & THERESA REX

Let Me Go
05:13
cover of TOPIC, A7S with Breaking Me

TOPIC, A7S

Breaking Me
05:09
cover of JAAP REESEMA with Het Heeft Zo Moeten Zijn

JAAP REESEMA

Het Heeft Zo Moeten Zijn
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.