Belevingspad tuin Villa Voortman

Gepost door Johan Van Bever op 23 juni 2022 - 22:17

In de 200 jaar oude tuin van Villa Voortman, vlak bij het AZ Sint-lucas, is er een nieuw belevingspad. Wandelaars komen in vijf haltes alles te weten over de rijke geschiedenis van de tuin en de villa bij het Vogelenzangpark.

De 200 jaar oude tuin van Villa Voortman, grenzend aan het Vogelenzangpark, werd in 2021 opengesteld voor de buurt. Nu is er ook een gloednieuw belevingspad dat bestaat uit vijf haltes met telkens een infobord over de geschiedenis van de tuin. Het verhaal begint bij het textielverleden, gaat door met het leven van kunstenares Clara Voortman en sluit af met het zorgen voor de gemeenschap door PCGS Villa Voortman.

Het belevingspad is een initiatief van Liesbet De Kock, doctor in de wijsbegeerte en klinisch psychologe. Als onderzoeker ging ze enkele jaren geleden grasduinen in de geschiedenis van de Voortmans. Zo ontstond het idee voor een belevingspad. Het uiteindelijke resultaat is een samenwerking met de Stad Gent, vzw De Lieve, Hotel Den Briel en PCGS Villa Voortman.

De tuin van Villa Voortman, tussen de wijk Rabot-Blaisantvest en de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham, is van april tot oktober open van 8 tot 20 uur en van november tot maart van 8 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MAROON 5

Memories
06:50

BELLINI

Samba De Janeiro
06:47

ARMAND VAN HELDEN

Wings (I Won't Let You Down)
06:43

COLDPLAY

Every Teardrop Is A Waterfall
06:41

LUM!X

Forget You (with Gabry Ponte)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.