Belevingspad tuin Villa Voortman

Johan Van Bever
23 juni 2022 - 22:17
Belevingspad tuin Villa Voortman

In de 200 jaar oude tuin van Villa Voortman, vlak bij het AZ Sint-lucas, is er een nieuw belevingspad. Wandelaars komen in vijf haltes alles te weten over de rijke geschiedenis van de tuin en de villa bij het Vogelenzangpark.

De 200 jaar oude tuin van Villa Voortman, grenzend aan het Vogelenzangpark, werd in 2021 opengesteld voor de buurt. Nu is er ook een gloednieuw belevingspad dat bestaat uit vijf haltes met telkens een infobord over de geschiedenis van de tuin. Het verhaal begint bij het textielverleden, gaat door met het leven van kunstenares Clara Voortman en sluit af met het zorgen voor de gemeenschap door PCGS Villa Voortman.

Het belevingspad is een initiatief van Liesbet De Kock, doctor in de wijsbegeerte en klinisch psychologe. Als onderzoeker ging ze enkele jaren geleden grasduinen in de geschiedenis van de Voortmans. Zo ontstond het idee voor een belevingspad. Het uiteindelijke resultaat is een samenwerking met de Stad Gent, vzw De Lieve, Hotel Den Briel en PCGS Villa Voortman.

De tuin van Villa Voortman, tussen de wijk Rabot-Blaisantvest en de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham, is van april tot oktober open van 8 tot 20 uur en van november tot maart van 8 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Laatst gespeeld op Accent

16:55
cover of AC; DC with Moneytalks

AC; DC

Moneytalks
16:52
cover of OFENBACH FT. NORMA JEAN MARTINE with Overdrive

OFENBACH FT. NORMA JEAN MARTINE

Overdrive
16:48
cover of DAVID BOWIE with Modern Love

DAVID BOWIE

Modern Love
16:43
cover of ED SHEERAN with American Town

ED SHEERAN

American Town
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.