Belgisch kampioene verspringen Hanne Maudens: “Geëindigd voor Thiam, op naar een goed EK en de Olympische Spelen van 2020″

21 maart 2018 - 22:53 | auteur: Fabian Tack

Hanne Maudens zet Wetteren op de kaart van het Belgische verspringen. De 21-jarige atlete sprong op 10 maart in Gent met haar 6,45m verder dan de ex-Belgisch kampioene Nafi Thiam en kroonde zich daarmee tot huidig kampioene. Een knap einde van het indoorseizoen. “Het geeft een fijn gevoel.  Momenteel kan ik individueel daarmee wel met de beste atleten mee. Maar het is niet mijn favoriete discipline. Veel mensen denken dat ik verspringen verkies omdat ik daar het beste in ben, maar eigenlijk is dat niet zo. Ik doe liefst de combinatie van alles.”

Het is dan ook logisch dat Hannes ambities daar niet eindigen. Momenteel bereidt ze zich voor op het Europese kampioenschap in Berlijn, waar ze zal strijden om de titel van zevenkampkampioene. En daar maakt ze het zichzelf niet makkelijk mee. Maar ze weet wat ze wil. “Als kind al deed ik alles graag. Ik zou het ook zeer moeilijk vinden om maar voor één discipline te trainen omdat ik nogal snel verveeld raak. Zevenkamp is dus ideaal voor mij.”

2020

Ook de Olympische Spelen lonken. “Sinds mijn zevende doe ik al aan atletiek. Dan is de droom van de Olympische Spelen nog heel klein, maar wel al aanwezig. Nu komen ze steeds dichterbij. Door het lange voorbereidingsproces, op zeven disciplines trainen is niet niets, komt 2020 waarschijnlijk nog iets te snel, maar we mikken op die van vier jaar later. En alle wedstrijden en kampioenschappen, zoals in Götzis (Oostenrijk) en EK en WK helpen met ervaring opdoen richting die Olympische Spelen.” Dat WK was een geweldige ervaring voor Hanne: “Het is een ongelooflijk gevoel als je in zo’n stadion met zoveel mensen je sport beoefent.”

Bezig bijtje

Naast de piste heeft Hanne niet veel tijd meer over voor andere hobby’s. Vooral niet omdat ze ook pedagogie aan de UGent studeert. “Het valt te combineren doordat ik een topsportstatuut heb, maar het blijft toch plannen want ik train toch zeker 20 uur per week.” Elke dag, behalve zaterdag, staat ze rond half acht op om te trainen, naar de les te gaan en dan eventueel terug te trainen. Veel staat on hold en moet opzijgeschoven worden voor de sport. Vrije tijd heeft ze enkel in het weekend. “Maar je weet waar je het voor doet” zegt ze nog met een lach.

 

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren.

Volg Hanne Maudens verder via haar website

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

TWOCOLORS GEORGIE KELLER

Feel It 2
08:35

PAT KRIMSON, LOREDANA & 2 FABIOLA

Silence
08:32

GWEN STEFANI

Cool
08:29

$HIRAK, CRISTIAN D, BILAL WAHIB, RONNIE FLEX & BOEF

Als Je Bij Me Blijft
08:26

EVELYN THOMAS

High Energy
Bekijk meer platen