Bellerock in Schellebelle: “We willen lokaal talent de kans geven om hun kunnen te tonen”

Fabian Tack
8 juni 2018 - 16:09
Bellerock in Schellebelle: “We willen lokaal talent de kans geven om hun kunnen te tonen”

Sinds 2012 word het Dorp in Schellebelle elk eerste weekend van juli omgetoverd tot festivalweide. Joris Bossaer en Willem Lourens organiseren met hun vzw daar ook dit jaar op 30 juni en 1 juli 2018 Bellerock. “Het doel van Bellerock is om lokaal talent een professioneel podium te geven, waar ze hun kunsten kunnen tonen aan het publiek.”

Het concept van Bellerock is eenvoudig. Het jaar door kunnen artiesten zich via de website inschrijven om op het podium te komen. “Daaruit doen wij dan een selectie. Het gaat voornamelijk om pop- en rockmuziek, maar alles is mogelijk eigenlijk. We proberen dat een beetje in een lijn te programmeren dat het een beetje aansluit op elkaar.”

Publiekstrekker

Om de lokale bands een mooi publiek, mooi maar niet té groot, te garanderen, nodigt Bellerock ook elk jaar één grote naam per dag uit. “Dit jaar hebben we gekozen voor Raymond van het Groenewoud op zaterdag. Hij zal de zomertoer van vorig jaar proberen doen, met een aantal nieuwe nummers van zijn nieuwste plaat erbij. Ambiance verzekerd dus. Op zondag beginnen we zoals elk jaar met de lokale muziekschool, waarbij de leerlingen hun kunsten kunnen laten zien. Dat wordt onze nieuwe lichting van nieuwe bands, hopen we dan. Vervolgens komen er nog wat lokale bands, en dan gaan we afsluiten met folkgroep Stampen & Dagen, wat zoals altijd een feestje zal zijn.”

Programma en tickets

Het programma is terug te vinden op de website van vzw Bellerock, https://www.bellerock.be/. Ook tickets kunnen daar reeds gekocht worden. Wie echter liever niet online bestelt, kan ook terecht in een aantal lokale verkooppunten, zoals de cafés op Dorp in Schellebelle, de frituur, de supermarkt,…

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren

Laatst gespeeld op Accent

04:00
cover of PAUL WOOLFORD X LF SYSTEM FEAT. SHAYAN with In My Head

PAUL WOOLFORD X LF SYSTEM FEAT. SHAYAN

In My Head
03:57
cover of KYGO, RITA ORA with Carry On

KYGO, RITA ORA

Carry On
03:53
cover of A TOUCH OF CLASS with My Heart Beats Like a Drum (Dam Dam Dam) [Radio Edit]

A TOUCH OF CLASS

My Heart Beats Like a Drum (Dam Dam Dam) [Radio Edit]
03:50
cover of CALVIN HARRIS & RAG

CALVIN HARRIS & RAG 'N' BONE MAN

Lovers In A Past Life
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.