Bellerock in Schellebelle: “We willen lokaal talent de kans geven om hun kunnen te tonen”

8 juni 2018 - 16:09 | auteur: Fabian Tack

Sinds 2012 word het Dorp in Schellebelle elk eerste weekend van juli omgetoverd tot festivalweide. Joris Bossaer en Willem Lourens organiseren met hun vzw daar ook dit jaar op 30 juni en 1 juli 2018 Bellerock. “Het doel van Bellerock is om lokaal talent een professioneel podium te geven, waar ze hun kunsten kunnen tonen aan het publiek.”

Het concept van Bellerock is eenvoudig. Het jaar door kunnen artiesten zich via de website inschrijven om op het podium te komen. “Daaruit doen wij dan een selectie. Het gaat voornamelijk om pop- en rockmuziek, maar alles is mogelijk eigenlijk. We proberen dat een beetje in een lijn te programmeren dat het een beetje aansluit op elkaar.”

Publiekstrekker

Om de lokale bands een mooi publiek, mooi maar niet té groot, te garanderen, nodigt Bellerock ook elk jaar één grote naam per dag uit. “Dit jaar hebben we gekozen voor Raymond van het Groenewoud op zaterdag. Hij zal de zomertoer van vorig jaar proberen doen, met een aantal nieuwe nummers van zijn nieuwste plaat erbij. Ambiance verzekerd dus. Op zondag beginnen we zoals elk jaar met de lokale muziekschool, waarbij de leerlingen hun kunsten kunnen laten zien. Dat wordt onze nieuwe lichting van nieuwe bands, hopen we dan. Vervolgens komen er nog wat lokale bands, en dan gaan we afsluiten met folkgroep Stampen & Dagen, wat zoals altijd een feestje zal zijn.”

Programma en tickets

Het programma is terug te vinden op de website van vzw Bellerock, https://www.bellerock.be/. Ook tickets kunnen daar reeds gekocht worden. Wie echter liever niet online bestelt, kan ook terecht in een aantal lokale verkooppunten, zoals de cafés op Dorp in Schellebelle, de frituur, de supermarkt,…

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

SAM RYDER

Space Man
02:27

IMAGINE DRAGONS

Follow You
02:24

MIKA

Lollipop
02:22

MAJESTIC, NONÔ

Time To Groove
02:18

NIELS DE STADSBADER & REGI

De Wereld Draait Voor Jou
Bekijk meer platen