Belmundo in Brugse Poort

Johan Van Bever
21 maart 2023 - 23:15
Belmundo in Brugse Poort

Het stadsfestival Belmundo strijkt dit jaar een heel weekend neer in de Brugse Poort met als thema ‘Recht op actievoeren’. Voor het eerst speelt alles zich af op één locatie. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 maart zal de Meubelfabriek bruisen van de activiteiten.

Belmundo is een jaarlijks festival van de Stad Gent, 11.11.11 en het Gentse middenveld. De editie van 2023 kadert binnen het thema ‘Recht op actievoeren’ en speelt zich voor het eerst volledig af op één locatie, de Meubelfabriek in de Brugse Poort. Daar staan van vrijdag 24 tot en met zondag 26 maart heel wat activiteiten op het programma.

Zo is er een wandeling in de Brugse Poort waarbij deelnemers aan de hand van de industriële geschiedenis en de sociale acties kennismaken met het samenleven en wonen door de eeuwen heen in de wijk. Er staat ook een workshop burgerlijk ongehoorzaam actievoeren op het programma. Daarin leggen activisten uit waarom ze kiezen voor een bepaald type actie, maar vooral hoe de acties worden voorbereid en uitgevoerd.

Voorts is er onder meer een ontbijt met rebellen, een creatieve workshop protestborden maken, zijn er eetstandjes, filmvoorstellingen, enzovoort. De meeste activiteiten zijn gratis, voor sommige is inschrijven verplicht. Er wordt ook kinderanimatie voorzien.

Laatst gespeeld op Accent

14:37
cover of SPACE BROTHERS with Forgiven (I Feel Your Love)

SPACE BROTHERS

Forgiven (I Feel Your Love)
14:34
cover of RAVEN MAIZE & DAVE LEE with The Real Life (Radio Edit)

RAVEN MAIZE & DAVE LEE

The Real Life (Radio Edit)
14:31
cover of METEJOOR with Groot

METEJOOR

Groot
14:27
cover of P!NK with Sober

P!NK

Sober
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.