Bert Surmont is terug na marathonvoettocht

Gepost door Johan Van Bever op 8 augustus 2022 - 12:25

Bert Surmont, een militair uit Aalst, is na een voettocht van 3,5 maanden naar Santiago De Compostella weer in Aalst gearriveerd. Hij werd opgewacht door vrienden en familie na een tocht van 2.333 kilometer.

Bert Surmont is ook chauffeur-bode bij het labo van het ASZ. Hij vertrok op Paasmaandag 18 april vanuit Aalst te voet naar Santiago de Compostella. Hij deed dit niet enkel als sportieve en avontuurlijke uitdaging maar liet zich ook sponsoren en haalde hiermee 13.500 euro op voor twee goede doelen: Kom op tegen Kanker en Levensvreugde Verblijven vzw Aalst. Na 93 stapdagen, bereikte hij op donderdag 28 juli Compostella en vroeg daar prompt zijn vriendin ten huwelijk.

Kom op tegen Kanker was voor Bert een voor de hand liggende keuze omdat hij twee dierbaren verloor aan deze ziekte. Vader Germain aan prostaatkanker en schoonmoeder Frida aan pancreaskanker. Bovendien zijn er heel veel mensen die van ver of dichtbij met de ziekte te maken hebben gehad.

Het andere goede doel is Levensvreugde “Dat ligt op zo’n 300 meter van waar ik woon. Vandaar koos ik voor hen onder het motto: ‘doe iets voor de buurt’. Maar ook via het labo van het A.S.Z. Aalst, waar ik deeltijds werkzaam ben, kom ik in contact met Levensvreugde omdat hun bewoners kleine taken doen voor het labo. Het zijn zulke toffe en enthousiaste bewoners en de begeleiders verrichten daar zo’n schitterend werk, dat ze toch een extra centje verdienen. Ze hebben mij al laten weten dat ze met de opbrengst sport- en recreatiemateriaal willen aankopen en een nieuwe tv-kamer gaan inrichten”.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ARTIESTEN VOOR 12-12

People Help The People
07:30

CULTURE BEAT

Inside Out
07:27

MILEY CYRUS

River
07:24

TAKE THAT

Sure
07:20

STEPHEN SANCHEZ & EM BEIHOLD

Until I Found You
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.