Betaalbaar wonen voor kwetsbare personen

Johan Van Bever
13 januari 2024 - 14:22
Betaalbaar wonen voor kwetsbare personen

Om te zorgen voor meer kwalitatieve, betaalbare woningen voor kwetsbare personen kent de Stad Gent een subsidie toe aan vijf projecten van drie vzw’s. Het gaat om een brede waaier aan initiatieven: van beschut wonen tot doorstroomwoningen en appartementen aan lage huurprijzen.

In april 2023 lanceerde de Stad Gent een oproep naar organisaties om extra betaalbare, kwalitatieve woningen te voorzien voor kwetsbare doelgroepen. Vijf projecten van drie vzw’s krijgen nu samen 225.000 euro steun.

Het eerste project is een renovatie van een rijwoning in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham waar vier volwassenen met een psychische kwetsbaarheid zullen kunnen verblijven via ‘beschut wonen’ onder begeleiding van Beschut Wonen Ipso. Die mensen hebben geen nood aan een permanent verblijf in een psychiatrisch ziekenhuis, maar kunnen wel nog hulp gebruiken om te wonen en sociaal vaardig te worden.

Verder krijgen ook drie aanvragen van vzw Nest Woonrecht een subsidie. Daarmee komen extra appartementen voor kwetsbare jongeren aan zeer lage huurprijzen. Het gaat om drie appartementen, waar vier jongeren kunnen verblijven met begeleiding.

Tot slot dienden Gent Samen Solidair en Wooncoop samen een aanvraag in om een appartement in te zetten als ‘doorstroomwoning’. Daar kunnen kwetsbare personen minstens een jaar verblijven om vervolgens door te stromen naar de reguliere woonmarkt. Naast de subsidie van de Stad haalden beide organisaties ook zelf een bedrag op, wat het totale budget op 200.000 euro brengt. Daarmee kan één appartement worden klaargemaakt als doorstroomwoning in een renovatieproject van Wooncoop in de Bellefleurstraat (foto).

Laatst gespeeld op Accent

00:48
cover of LOUD LUXURY AND HOOK N SLING with Afterparty

LOUD LUXURY AND HOOK N SLING

Afterparty
00:44
cover of ATB, YORK with The Fields Of Love

ATB, YORK

The Fields Of Love
00:41
cover of DEEPER PURPOSE with The Stutter

DEEPER PURPOSE

The Stutter
00:38
cover of ZOMBIE NATION with Kernkraft 400

ZOMBIE NATION

Kernkraft 400
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.