Bizon zamelt geld in voor kampen voor kwetsbare jongeren

14 april 2020 - 18:23 | auteur: Johan Van Bever

BIZON vzw zamelt geld in voor 2.202 kampdagen in voor kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie. Die worden extra hard getroffen door de corona-crisis.

BIZON organiseert kampen op maat van deze doelgroep en bereidt zich voor op de zomer. Om de jongeren een financieel duwtje in de rug te geven, start BIZON een crowdfundingcampagne waarbij men hen een dag op kamp kan schenken.

Alle mogelijkheden om fysiek samen te komen zijn verboden, alle sport- en jeugdkampen in de paasvakantie werden geannuleerd. Ook in de jeugdzorg staat de begeleiding en hulpverlening noodgedwongen op een laag pitje, met alle gevolgen van dien.

BIZON organiseert vakanties voor kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie. Elke zomer staan meer dan 150 vrijwilligers klaar om hen de tijd van hun leven te geven. BIZON blijft positief en hoopt dat alle kampen deze zomer kunnen doorgaan. Vlaams Minister van Jeugd Benjamin Dalle gaf hierrond maandagochtend hoopgevende signalen.

BIZON doet reeds inspanningen om het inschrijfbedrag voor de kampen zo laag mogelijk te houden en probeert naar aanleiding van de coronacrisis met een crowdfundingcampagne dit bedrag dit jaar helemaal op nul te krijgen. Een dag op kamp komt overeen met 18 euro. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

www.schenkeendagopkamp.be

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Robert Palmer

Best of both worlds
11:25

Talking Heads

And she was
11:22

BELLE PEREZ

Que Viva La Vida (Chiquitan)
11:17

Bon Jovi

Thank you for loving me
11:14

Nils Van Zandt

Trumpet sound
Bekijk meer platen