Bizon zamelt geld in voor kampen voor kwetsbare jongeren

Johan Van Bever
14 april 2020 - 18:23
Bizon zamelt geld in voor kampen voor kwetsbare jongeren

BIZON vzw zamelt geld in voor 2.202 kampdagen in voor kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie. Die worden extra hard getroffen door de corona-crisis.

BIZON organiseert kampen op maat van deze doelgroep en bereidt zich voor op de zomer. Om de jongeren een financieel duwtje in de rug te geven, start BIZON een crowdfundingcampagne waarbij men hen een dag op kamp kan schenken.

Alle mogelijkheden om fysiek samen te komen zijn verboden, alle sport- en jeugdkampen in de paasvakantie werden geannuleerd. Ook in de jeugdzorg staat de begeleiding en hulpverlening noodgedwongen op een laag pitje, met alle gevolgen van dien.

BIZON organiseert vakanties voor kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie. Elke zomer staan meer dan 150 vrijwilligers klaar om hen de tijd van hun leven te geven. BIZON blijft positief en hoopt dat alle kampen deze zomer kunnen doorgaan. Vlaams Minister van Jeugd Benjamin Dalle gaf hierrond maandagochtend hoopgevende signalen.

BIZON doet reeds inspanningen om het inschrijfbedrag voor de kampen zo laag mogelijk te houden en probeert naar aanleiding van de coronacrisis met een crowdfundingcampagne dit bedrag dit jaar helemaal op nul te krijgen. Een dag op kamp komt overeen met 18 euro. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

www.schenkeendagopkamp.be

 

Laatst gespeeld op Accent

02:02
cover of GRAMOPHONEDZIE with Why Don

GRAMOPHONEDZIE

Why Don't You
02:00
cover of TIËSTO, RUDIMENTAL & ABSOLUTELY with Waterslides

TIËSTO, RUDIMENTAL & ABSOLUTELY

Waterslides
01:54
cover of WESTBAM with The Mayday Anthem

WESTBAM

The Mayday Anthem
01:50
cover of JORDAN SUCKLEY with Will I

JORDAN SUCKLEY

Will I
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.