Bloemenbanket in kasteel van Laarne

Johan Van Bever
4 oktober 2023 - 9:19
Bloemenbanket in kasteel van Laarne


Van 12 tot en met 15 oktober 2023 kan je in het middeleeuwse Kasteel van Laarne een nieuwe bloemenexpo gaan bewonderen. Floraliën Gent en erfgoedstichting Herita slaan voor de tweede keer de handen in elkaar om een historische plek letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes te zetten.

“Regionale en internationale florale kunstenaars brengen in het kasteel van boven tot onder verfijnde en innovatieve tafeldecoraties. Ze zullen het gebouw omtoveren tot een reusachtig boeket dat jong en oud zal verbazen. Een mooie manier om het Vlaams erfgoed in de kijker te zetten”, zegt Pieter Toebaert, Algemeen Directeur van KMLP – Floraliën.

Aan Bloemenbanket werken ook heel wat leerling-floristen mee. Ze helpen niet alleen bij de algemene opbouw van de expo, maar realiseren ook eigen creaties in de kapel, op zolder en in de ridderzaal. Een unieke samenwerking met het Scheppersinstituut Wetteren, Tectura Melle en het PTI Kortrijk campus Wetenschap & Groen.

Enb er is ook een pop up bar. Van 11 tot en met 15 oktober openen chef kok Bart Gossye en zijn team een pop-up bar in het Kasteel van Laarne. De bar bevindt zich in het paviljoen rechts achteraan op de erekoer van het kasteel. Het café is open op woensdag 11 oktober van 13.30 tot 17.30 uur en van donderdag 12 tot en met zondag 15 oktober van 10.30 tot 18.00 uur. Ook het restaurant aan het kasteel is geopend tijdens de expo. 

Laatst gespeeld op Accent

03:57
cover of KYGO, RITA ORA with Carry On

KYGO, RITA ORA

Carry On
03:53
cover of A TOUCH OF CLASS with My Heart Beats Like a Drum (Dam Dam Dam) [Radio Edit]

A TOUCH OF CLASS

My Heart Beats Like a Drum (Dam Dam Dam) [Radio Edit]
03:50
cover of CALVIN HARRIS & RAG

CALVIN HARRIS & RAG 'N' BONE MAN

Lovers In A Past Life
03:47
cover of SECONDCITY with I Wanna Feel

SECONDCITY

I Wanna Feel
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.