‘Blonde Madam’ &’Meneer’: Een vernieuwend concept in huiselijke sfeer

Gepost door Fabian Tack op 14 oktober 2016 - 12:08

Tommy en Ellen begonnen met ‘Meneer’ anderhalf jaar geleden in een prachtig herenhuis op de Jan Broeckaertlaan. En deze zomer lanceerden ze hun eigen bier ‘Blonde Madam’. Hoog tijd dus voor een gesprek met eigenaar en tevens kok, Tommy. “Het is altijd een droom geweest om een zaak te runnen.”

‘Meneer’, niet een concept dat zich in een enkele zin laat vatten. “Het is een gelegenheidsrestaurant, mensen kunnen dus op vooraf bepaalde tijdstippen bij ons komen eten maar we zetten ons restaurant ook open voor diegene die graag een etentje of feestje willen organiseren. Bovendien koken we ook op verplaatsing. We hebben bewust gekozen voor die catering omdat het een dienst naar de mensen toe is.” legt Tommy uit.

herenhuis

Foto: ‘Meneer’

Hoe komt zo’n concept dan tot stand? “We waren in de running om het pand in Den Blakken over te nemen maar ondertussen bleven we ook op zoek gaan naar andere panden. En toen viel ons oog op het fantastische herenhuis waar we in zitten. Door het gebrek aan parking en het feit dat het natuurlijk een rijhuis is, zijn we naar ander concept geëvolueerd. Wij zijn daardoor beperkt in ruimte maar we kunnen toch,afhankelijk van de bezetting, zo’n dertig mensen ontvangen. En we merken wel dat het mensen aantrekt om te komen eten in huiselijke sfeer. Op anderhalf jaar kennen we zeker een positieve groei, dat komt ook doordat ons concept weinig verliesposten heeft. We weten altijd op voorhand hoeveel mensen komen eten, voor de inkopen is dat ideaal maar ook voor het personeel. Zo hoeven we niet nodeloos personeel in te zetten”

blonde madam

Foto: ‘Meneer’

Ze blijven niet stilzitten bij ‘Meneer’ want afgelopen zomer lanceerden ze het bier ‘Blonde Madam’. “We hebben regelmatig bierselecties bij onze menu’s en we merkten dat vooral mannen voor het bier gingen. Daarom beslisten we afgelopen zomer om een vrouwelijk bier te creëren. Floraal en zacht en met veel finesse. We hebben ‘Blonde Madam’ laten ontwikkelen door de makers van het bier ‘Kd’.” En komt er een vervolg? “Hoogstwaarschijnlijk wel, er zijn nog veel haarkleuren voor vrouwen.” En bier speelt bovendien belangrijke rol bij ‘Meneer’. “In onze bierselecties zitten ook streekbieren zoals Kd en René.”

Seizoensproducten vinden ook hun weg tot bij Tommy. “We hebben altijd een seizoensgebonden menu. Gedurende oktober is er een herfstmenu met uiteraard champignons. En vanaf november kan je bij ons terecht voor een wildmenu.”

En ‘Meneer’ is zeker geëngageerd in Wetteren. “Deze zomer organiseerden we een diner op de Kaai dat zeer snel uitverkocht was. Na de kermis hebben we ook enkele donderdagen gekookt in de pop-up bar Oskar. En wie nog geen plannen heeft op oudejaarsavond, kan ons terugvinden in het Burgemeestershof van Massemen om het jaar op een culinaire manier af te sluiten en in te zetten.”

Herbeluister het interview met Tommy van ‘Meneer’ hieronder

Reservaties en info op de website.

Tekst en interview: Shana Van de Velde, foto: ‘Meneer’

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

REGI, CAMILLE

Vechter
21:43

THIERRY VON DER WARTH, HORIZON BLUE, CARSTON

Sunset Lovers
21:39

BABYLON ZOO

Spaceman
21:36

JONAS BROTHERS, KAROL G

X
21:33

PETER LUTS FEAT. HUNTER FALLS & INKY MIDWAY

Go Loco (Edit)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.