Boek aan Huis in Merelbeke, Gavere en Destelbergen

Johan Van Bever
2 februari 2020 - 10:26
Boek aan Huis in Merelbeke, Gavere en Destelbergen

In september start in de gemeenten Merelbeke, Destelbergen en Gavere het project ‘Boek aan huis’.

Met Boek aan huis willen deze gemeenten werken rond taalontwikkeling en laagdrempelige gezinsondersteuning bij gezinnen met kleuters. Boek aan huis brengt het plezier van taal, voorlezen en boekjes dichter bij gezinnen.

Het project vindt zijn oorsprong in de stijgende kinderarmoede. Sommige gezinnen hebben minder mogelijkheden om hun kinderen alle mogelijke ontwikkelingskansen aan te bieden. Binnen het project Boek aan huis brengt een vrijwilliger wekelijks een bezoekje aan een gezin uit de buurt. Samen met de ouders wordt er voorgelezen en spelen ze educatieve spelletjes. De vrijwilliger neemt het gezin ook mee om de ontspanningsmogelijkheden en vrijetijdsactiviteiten in de buurt te leren kennen. Tegelijk kan men alles vragen over sociale rechten en opvoedingsvragen.

“Met dit project hopen we het netwerk rond het gezin te versterken met vrijwillige, laagdrempelige en positieve ondersteuning door en in de buurt. Zo willen we elk kind maximale ontwikkelingskansen bieden”, verduidelijkt schepen van Sociale Zaken Daisy Poriau.

Wie als vrijwilliger aan de slag wil gaan binnen dit project kan zich melden op sociaalhuis@merelbeke.be. Dit project kan gerealiseerd worden met steun van de provincie Oost-Vlaanderen en het plattelandsloket. Voor de uitvoering van dit project ontvangen de gemeenten 75.074 euro subsidies. De eerste gezinnen zullen vermoedelijk in september kunnen opstarten.

Laatst gespeeld op Accent

02:10
cover of KYGO, ZAK ABEL & NILE RODGERS with For Life (feat. Nile Rodgers)

KYGO, ZAK ABEL & NILE RODGERS

For Life (feat. Nile Rodgers)
02:05
cover of THE HOUSE KEEPERS with Go Down

THE HOUSE KEEPERS

Go Down
02:02
cover of GRAMOPHONEDZIE with Why Don

GRAMOPHONEDZIE

Why Don't You
02:00
cover of TIËSTO, RUDIMENTAL & ABSOLUTELY with Waterslides

TIËSTO, RUDIMENTAL & ABSOLUTELY

Waterslides
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.