Boerenstrijddag in Gijzenzele

Johan Van Bever
17 april 2021 - 12:38
Boerenstrijddag in Gijzenzele

Het Boerenforum hield zaterdag een actie op een veld langs de N42 in Gijzenzele. Ze protesteerden tegen het verdwijnen van landbouwgrond.

Samen met ondersteunende organisaties koos Boerenforum de ‘internationale dag van de Boerenstrijd’ uit om betere toegang tot grond voor boeren te vragen. Het was tegelijk de start van een campagne met vlaggen met als opschrift ‘grond voor voedsel’. Die komen op de bedreigde landbouwgronden in Vlaanderen.

“Zo willen we laten zien dat landbouwgrond steeds schaarser wordt,” legt bioboer Tijs Boelens uit. “Landbouwgrond wordt ingenomen door industrie, verstedelijking, wegen, speculatie en mensen die er tuinen of paardenweides van willen maken. Maar daar is ook de concurrentie van grootschalige en destructieve agro-industrie. Hier wordt 60% van de boeren door getroffen. Deze trends moeten dringend aangepakt worden of er is binnenkort geen grond voor voedsel meer over”.

Bioforum hield de actie op een stuk landbouwgrond naast de N42 in Gijzenzele, samen met Wervel, Climaxi en FIAN Belgiƫ. Het is precies die N42 waar stroken landbouwgrond zullen verdwijnen voor de verbreding van de weg van 2 naar 4 rijstroken.

Laatst gespeeld op Accent

07:10
cover of METRO BOOMIN; THE WEEKND AND 21 SAVAGE with Creepin

METRO BOOMIN; THE WEEKND AND 21 SAVAGE

Creepin'
07:00
cover of FEN with Hero

FEN

Hero
06:58
cover of PAULINE with Uit Mijn Hoofd

PAULINE

Uit Mijn Hoofd
06:55
cover of CHRIS FEELDING with Wanna Know

CHRIS FEELDING

Wanna Know
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.