Boomkwekers en gemeente maken nieuwe start

Johan Van Bever
14 januari 2023 - 10:42
Boomkwekers en gemeente maken nieuwe start

Met nieuwe promotieborden voor de boomkwekerijsector wil Wetteren zich profileren als plantengemeente en de vernieuwde samenwerking tussen het gemeentebestuur en het boomkwekerijcentrum in de verf zetten. De 35-jaar oude borden van het plantencentrum op de invalswegen zijn vervangen door fris ogende nieuwe borden. Omdat de boomkwekers voor een zeer gediversifieerd aanbod zorgen, werd gekozen voor de benaming ‘boomkwekerijcentrum’.

De samenwerking met de gemeente uit zich in eerste instantie door de aankoop van 165 klimaatbomen bij de Wetterse boomkwekers. Klimaatbomen zijn bomen die beter tegen de droogte, wateroverlast en wind kunnen. Ze zijn ook beter bestand tegen ziektes en plagen. Het gaat onder meer over esdoorn, els, eik, wilg, waterlinde of lijsterbes. De aanbeveling om lokaal plantgoed aan te kopen geldt in de toekomst ook voor aannemers die werken voor het lokaal bestuur.

Al meer dan 175 jaar is Wetteren het centrum voor de sierteelt. De concentratie van boomkwekerijen is het hoogste van België. Meer dan 70 kwekers kweken duizenden soorten sierplanten op een oppervlakte van zowat 1.000 hectare.

Laatst gespeeld op Accent

10:51
cover of BRUNO MARS with 24k Magic

BRUNO MARS

24k Magic
10:47
cover of TRINIX & FAFA DE BELEM with Emorio

TRINIX & FAFA DE BELEM

Emorio
10:44
cover of ENRIQUE IGLESIAS with Si Tú Te Vas

ENRIQUE IGLESIAS

Si Tú Te Vas
10:41
cover of DJ JEAN & NILS VAN ZANDT with Lollipop

DJ JEAN & NILS VAN ZANDT

Lollipop
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.