Boomkwekers en gemeente maken nieuwe start

Gepost door Johan Van Bever op 14 januari 2023 - 10:42

Met nieuwe promotieborden voor de boomkwekerijsector wil Wetteren zich profileren als plantengemeente en de vernieuwde samenwerking tussen het gemeentebestuur en het boomkwekerijcentrum in de verf zetten. De 35-jaar oude borden van het plantencentrum op de invalswegen zijn vervangen door fris ogende nieuwe borden. Omdat de boomkwekers voor een zeer gediversifieerd aanbod zorgen, werd gekozen voor de benaming ‘boomkwekerijcentrum’.

De samenwerking met de gemeente uit zich in eerste instantie door de aankoop van 165 klimaatbomen bij de Wetterse boomkwekers. Klimaatbomen zijn bomen die beter tegen de droogte, wateroverlast en wind kunnen. Ze zijn ook beter bestand tegen ziektes en plagen. Het gaat onder meer over esdoorn, els, eik, wilg, waterlinde of lijsterbes. De aanbeveling om lokaal plantgoed aan te kopen geldt in de toekomst ook voor aannemers die werken voor het lokaal bestuur.

Al meer dan 175 jaar is Wetteren het centrum voor de sierteelt. De concentratie van boomkwekerijen is het hoogste van Belgiƫ. Meer dan 70 kwekers kweken duizenden soorten sierplanten op een oppervlakte van zowat 1.000 hectare.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Faithless

Insomnia (DJ Liberty Remix)
20:59

Maxim Lany

Gravity
20:59

Mau P

Uuropener Welcome This is Airplay 01
20:56

AIRPLAY

meer info? facebook.com/airplaybe
20:56

AIRPLAY

meer info? facebook.com/airplaybe
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.