Boosterprikken in Wetteren

Johan Van Bever
23 augustus 2022 - 9:20
Boosterprikken in Wetteren

Alle volwassenen gedomicilieerd binnen de gemeenten van Eerstelijnszone (ELZ) Scheldekracht, namelijk Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen, zullen dit najaar uitgenodigd worden voor een extra boosterprik tegen corona.

Binnen deze eerstelijnszone zal er geprikt worden vanaf 12 september tot eind oktober in Wetteren, in de gebouwen van CVO Groeipunt.

De uitnodigingen voor de extra boosterprikken worden verstuurd vanaf half augustus. De 65-plussers, mensen met een verzwakte immuniteit en zorgverleners ontvangen eerst hun uitnodiging. Daarna worden de uitnodigingen verstuurd van oud naar jong naar iedereen vanaf 18 jaar die zich eerder liet vaccineren met minstens een basisvaccinatie. Vóór 1 november zal iedereen de kans krijgen om een boosterprik te ontvangen.

Tussen de laatste vaccinatie en de herfstbooster moet minstens 3 maanden tijd zijn. 

Het vaccinatiecentrum CVO Groeipunt is gelegen in de Nieuwstraat 11 in Wetteren. Deze locatie heeft heel wat parkeergelegenheid en is vlot bereikbaar met De Lijn en de NMBS (het station van Wetteren ligt op 100 meter).

Er zijn wegenwerken in de buurt van het vaccinatiecentrum in Wetteren maar het vaccinatiecentrum zal vlot bereikbaar zijn. Aan alle invalswegen zullen duidelijke wegwijzers staan die je naar het vaccinatiecentrum leiden.

Er worden voor mensen zonder eigen vervoer of voor zij die er niet met het openbaar vervoer geraken opnieuw bijkomende inspanningen geleverd zodat iedereen vlot tot in het vaccinatiecentrum geraakt.

“Sinds de start van de pandemie zijn er altijd sterke heropflakkeringen in het najaar,” zegt ELZ Scheldekracht. “Ook deze herfst- en wintermaanden verwachten we opnieuw periodes met veel COVID-19-besmettingen. Vaccinatie is en blijft de belangrijkste verdedigingslinie. Voor een volgende heropflakkering, willen we alle volwassenen de kans geven om hun persoonlijke bescherming te versterken met een boosterprik om zo veiliger de herfst- en wintermaanden in te gaan”.

Laatst gespeeld op Accent

02:42
cover of LOGIC1000 with Can

LOGIC1000

Can't Let Go
02:38
cover of BRITNEY SPEARS with Born To Make You Happy

BRITNEY SPEARS

Born To Make You Happy
02:35
cover of PARACHUTE YOUTH with Can’t Get Better Than This

PARACHUTE YOUTH

Can’t Get Better Than This
02:32
cover of JESSY with Heartbeat

JESSY

Heartbeat
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.