Bouw van Annie Vande Wielebrug is begonnen

Johan Van Bever
16 maart 2023 - 0:27
Bouw van Annie Vande Wielebrug is begonnen

De bouw van de fiets- en voetgangersbrug over de Watersportbaan is vandaag officieel van start gegaan. De Annie Vande Wielebrug, vernoemd naar de befaamde Gentse zeilster, moet begin 2024 klaar zijn. Verwacht wordt dat er dagelijks meer dan 3.000 fietsers en voetgangers de brug zullen gebruiken.

De eerste spadesteek ging op woensdag 15 maart 2023 de grond in. De Annie Vande Wielebrug, vernoemd naar de Gentse die als eerste vrouw de wereld rond zeilde, zal de Watersportbaan overbruggen ter hoogte van de Strandlaan. De brug is een belangrijke schakel binnen het ‘Westerringspoor’, een doorlopende fietsverbinding van de Bloemekenswijk tot aan de Blaarmeersen en het station Gent-Sint-Pieters. Verwacht wordt dat er dagelijks meer dan 3.000 fietsers en voetgangers de brug zullen gebruiken.

De brug wordt 89,725 meter lang en 15 meter breed. Voetgangers en fietsers zullen over een breedte van 7 meter beschikken. De brug zal op het middelpunt 3 meter boven het wateroppervlak uitsteken, aan de uiteinden 2,5 meter. Voor de bouw is 229.145 kilogram constructiestaal voorzien, 318 kubieke meter beton en 55.011 kilogram wapeningsstaal. De binnenzijde van de brug wordt lichtblauw, de buitenzijde donkerder blauw. De Finse looppiste zal aan weerszijden onder de brug doorgaan via het talud van de Watersportbaan, zodat lopers en fietsers elkaar veilig kunnen kruisen.

Laatst gespeeld op Accent

21:01
cover of MIXSESSIONS with DJ JURGEN with WEEKEND STARTER

MIXSESSIONS with DJ JURGEN

WEEKEND STARTER
20:58
cover of JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD with Sun is Shining

JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD

Sun is Shining
20:54
cover of MACKENZIE, JESSY with All I Need

MACKENZIE, JESSY

All I Need
20:50
cover of MARCO BAILEY with Sniff

MARCO BAILEY

Sniff
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.