Broodjes en reispassen bestellen met de Wetteren-App

Fabian Tack
21 september 2016 - 21:29
Broodjes en reispassen bestellen met de Wetteren-App

logo

Stel je kan enkel vuilzakken kopen bij de gemeente maar laat het loket die dag net niet open zijn… Nochtans heb je er er dringend nodig. Of je wil een reispas aanvragen en het loket is alweer niet open… Of je wil een broodje bestellen en hebt geen zin om over de middag lang aan te schuiven. En stel dat het met één druk op de knop allemaal sneller kan gaan. Klinkt als toekomstmuziek? Niet langer want met de Onze Stad App kan het wel! Ook de gemeente Wetteren heeft sinds kort de app.

Tom, brein achter de Onze Stad App kwam uitleg geven in de studio van de Kwetteraars. “We willen tonen dat lokale ondernemers de echte entrepreneurs van Wetteren zijn. Op die manier willen we de lokale handel stimuleren.”

En ook de gemeente vaart er wel bij want administratie wordt eenvoudiger. “Reispassen kan je met een druk op de knop aanvragen en je krijgt een bericht wanneer de reispas klaar is, vuilzakken kan je gewoon mobiel bestellen.”En de administratie verloopt ook een pak sneller. “Meldformulieren moet je dan niet meer op zwart-wit inleveren maar als je iets wil melden, hoef je gewoon een foto te nemen en je locatie door te sturen naar de gemeente. Dan ontvangen zij je melding veel sneller.”

Komt er dan een einde aan de website? “Nee helemaal niet want websites moeten blijven bestaan om informatie door te spelen aan de consument of gebruiker, de app is vooral interactiever en communicatiever bedoeld en via mobiel gaat het vaak ook sneller.”

Maar hoe zit de app in elkaar? “Je kan alle verenigingen, handelaars etc terugvinden in de app, het is een bundeling van wat er in de gemeente leeft. Ook kleine ondernemers moeten beseffen dat digitalisering enorm belangrijk is. Ook voor ons blijft vernieuwing een uitdaging. Eind oktober kan je ook betalen met app en daarna richten we onze pijlen op het leveren van de aangeboden diensten.”

Overtuigd? “De app kan je makkelijk je terugvinden in de app-of playstore.”

PS: Ook Babs Radio is present op de app, heb je nog meer redenen nodig?

Herbeluister het interview met Tom hieronder.

Meer info kan je terugvinden op de website. Geïnteresseerde handelaars en gemeenten kunnen zich tot de organisatoren wenden.

 

Tekst: Shana Van de Velde, interview: Joery Vergeylen, foto: Onze Stad App

 

Laatst gespeeld op Accent

01:15
cover of YOTTO with Skin

YOTTO

Skin
01:10
cover of ZOLEX PRESENTS CARAT TRAX with The Message

ZOLEX PRESENTS CARAT TRAX

The Message
01:07
cover of BECKERS with Switch (Alex Stein Remix)

BECKERS

Switch (Alex Stein Remix)
01:04
cover of JASON NEVINS PRESENTS U.K.N.Y, HOLLY JAMES with I

JASON NEVINS PRESENTS U.K.N.Y, HOLLY JAMES

I'm In Heaven
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.