Brug Meerskant over E17 Laarne blijft dicht

Johan Van Bever
15 januari 2024 - 1:13
Brug Meerskant over E17 Laarne blijft dicht

De brug van de Meerskant over de E17 in Laarne die sinds donderdag 21 december afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer blijft voor onbepaalde tijd afgesloten.


Na grondige inspectie door het Agentschap Wegen en Verkeer blijkt er ernstige, structurele schade te zijn en is het niet veilig gemotoriseerd verkeer over de brug te laten rijden. Om de schade te herstellen zijn omvangrijke werken nodig die niet onmiddellijk kunnen uitgevoerd worden. Een timing voor deze werken is er op dit moment nog niet. Agentschap Wegen en Verkeer zal wel een veilige doorgang voor fietsers en voetgangers voorzien.
Na grondige inspectie van de brug van de Meerskant blijkt er meer aan de hand te zijn met de brug dan een beschadigde voeg. Er werd ernstige schade vastgesteld aan het landhoofd van de brug. Dit kan bij belasting van de brug leiden tot stabiliteitsproblemen, grotere schade en zou de veiligheid op of onder de brug in het gedrang kunnen brengen. Het is daarom niet veilig om nog gemotoriseerd verkeer over de brug te laten passeren tot deze problemen zijn aangepakt.
Om de schade aan te pakken zijn ingrijpende werken nodig. Het agentschap zal nu, in overleg met de lokale overheden, bekijken wat de mogelijkheden zijn om de brug te herstellen of te vernieuwen en in welke vorm. Een timing voor deze werken is er nu nog niet.
De brug blijft afgezet voor gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers en fietsers engageert het agentschap zich om wel een beveiligde doorgang te voorzien. Fietsers moeten wel afstappen en te voet de brug oversteken.
Voor gemotoriseerd verkeer is een omleiding voorzien via de gemeentewegen in de buurt.

Laatst gespeeld op Accent

02:21
cover of JAN LEYERS with Only your love will do

JAN LEYERS

Only your love will do
02:18
cover of JAXOMY, AGATINO ROMERO & RAFFAELLA CARRA with Pedro

JAXOMY, AGATINO ROMERO & RAFFAELLA CARRA

Pedro
02:15
cover of ELTON JOHN, DUA LIPA with Cold Heart

ELTON JOHN, DUA LIPA

Cold Heart
02:12
cover of LOST FREQUENCIES X BASTILLE with Head Down

LOST FREQUENCIES X BASTILLE

Head Down
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.