1A: Play Off 1
KAA Gent – Standard de Liège 1-3

Speeldag 6

VAR opnieuw ter discussie

KAA Gent begon meteen goed aan de wedstrijd. Jaremtsjoek kon na nog geen minuut voetballen alleen op doel af maar zag zijn schot voorlangs gaan. De man in vorm bij Standard zorgde voor het eerste gevaar bij de bezoekers. Edmilson sneed naar binnen, richtte naar de rechterbovenhoek en zag zijn poging hoog over gaan.

De wedstrijd ging goed op en af. Janga, die opnieuw zijn kans kreeg, werd diep gestuurd door Kubo. De aanvaller uit Curaçao stormde op het doel van Ochoa af maar werd afgevlagd voor buitenspel. Het was millimeter werk maar wel terechte beslissing van de man met de vlag.

Na een hoekschop voor de thuisploeg trok Koutroubis met een ‘judo worp’ Gigot tegen de grasmat. Heel het stadion had een fout gezien maar zowel de scheidsrechter als de VAR gaven geen krimp.

Marin ging achter de bal staan bij een vrije trap en schilderde de bal op het hoofd van Laifis. De verdediger van Standard stond helemaal alleen en kon vrij koppen op doel. Kalinic toonde opnieuw zijn goede vorm en hield zijn netten schoon met een prima reflex.

Na een half uur voetballen kon Foket de bal voor doel brengen. Janga sprong hoger dan Koutroubis maar zag zijn kopbal naast doel gaan. Meteen na de poging van de aanvaller van KAA Gent kwam Standard dicht bij de 0-1. Kalinic trapte nonchalant uit en zag dat de bal in de voeten terechtkwam van Edmilson. De vinnige vleugelspeler van de Rouches kon uithalen maar de Kroatische doelman zette zijn foutje meteen recht met een goede redding.

De eerste helft liep op zijn einde. Carcela kopte nog hoog over maar het was KAA Gent die net voor affluiten de score opende. Simon toonde zijn klasse en versnelde voorbij Fai. De Nigeriaanse vleugelspeler zette de bal van op rechts voor en Janga stond op de goede plaats om de bal binnen te koppen.

‘Opnieuw Kalinic met een schitterende reflex’ Emond kwam nog dicht bij de 1-1 maar geraakte niet voorbij de Kroatische doelman. Zo ging KAA Gent met een 1-0 voorsprong de rust in. Al kon de score er anders uitgezien hebben na ingrijpen van de VAR.

VAR komt nu wel tussen in tweede helft

Standard kwam beter uit de kleedkamer en greep de thuisploeg meteen bij de keel. Na een mooie aanval kon Carlinhos trappen op doel. De bal werd door een goed keepende Kalinic tegen de paal geduwd. Kort nadien was het wel raak voor de Rouches. De ingevallen Cimirot en Carcela met een mooie combinatie. De Bosnische middenvelder twijfelde niet en haalde meteen uit. Kalinic kreeg de bal ongelukkig tussen de benen en zag de bal in doel verdwijnen. Hier zag de doelman van de Buffalo’s er niet goed uit.

‘Er op en erover dacht Standard’ want vijf minuten na de gelijkmaker tikte Edmilson de bal binnen nadat KAA Gent de bal niet wegkreeg in de zestien.

De Buffalo’s reageerden meteen en kwamen meerdere keren dicht bij de 2-2. Janga werd opnieuw diep gestuurd en kwam alleen voor Ochoa maar de spits geraakte niet voorbij de doelman van Standard. Enkele minuten later hield Ochoa Kubo van de gelijkmaker na een prima redding.

Janga leek met een kopbal op minuut 65 zijn tweede van de avond te maken maar het doelpunt werd afgekeurd door Lardot. De scheidsrechter ging op aangeven van de VAR de beelden bekijken en zag dat er een duw vooraf was gegaan. Deze beslissing was zeker discutabel.

Met nog tien minuten op de klok bracht Kalu de bal in de zestien na een vrije trap. Koutroubis kreeg de bal tegen de arm en heel Gent had dat gezien maar Lardot floot in eerste instantie geen strafschop. De VAR kwam opnieuw tussen en de scheidsrechter wees na het bekijken van de beelden naar de penaltystip.

Jaremtsjoek achter bal maar de aanvaller uit Oekraïne schoot te flauw en Ochoa kon de gelijkmaker voorkomen.

Bij een laatste poging van KAA Gent ging Kalinic mee naar voren maar de Rouches konden counteren en speelden het goed uit. Cavanda werd aangespeeld en schoot de 1-3 eindstand op het scorebord.

Door deze nederlaag zakken de Buffalo’s naar de vierde plaats. Volgende week ontvangt KAA Gent de laatste in de stand Charleroi. De Zebra’s volgen op 2 punten.