‘Bufferbekkens kunnen water opslaan’

13 juni 2020 - 9:28 | auteur: Johan Van Bever

De gemeente Oosterzele denkt er aan om de overstromingsgebieden in Moortsele en Balegem te gebruiken als wateropslagplaats. Zo is er water beschikbaar voor de land- en tuinbouwers bij langdurige droogte.

Het voorstel werd uitgewerkt door Orville Cottenie van meerderheidspartij N-VA. Hij legt het op 18 juni voor op de gemeenteraad.  Het opzet is het opsparen en stockeren van water in grote kunstmatige vijvers of waterspaarbekkend.De gemeente heeft wel het provinciebestuur nodig om dit plan te realiseren. Het overstromingsgebied in Moortsele is 14 hectare groot en in eigendom van de Provincie Oost Vlaanderen. Het overstromingsgebied in Balegem is een kleiner bekken, maar ook hier is het mogelijk om via gepaste ingrepen een wateropslagplaats in te richten.

Er wordt ook naar Aquafin gekeken. Het afvoerwater van de waterzuiveringsinstallatie in Scheldewindeke, tussen het station en het voetbalveld, biedt perspectieven. Het gezuiverde water dat nu terug naar de beek wordt geloosd, kan opgevangen worden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MARSHMELLO, BASTILLE

Happier
19:42

AVA MAX

My Head & My Heart
19:38

DRAKE

Massive
19:35

SAINT JHN

Roses (Imanbek Remix)
19:32

DANZEL

Time Machines
Bekijk meer platen