‘Bufferbekkens kunnen water opslaan’

Johan Van Bever
13 juni 2020 - 9:28
‘Bufferbekkens kunnen water opslaan’

De gemeente Oosterzele denkt er aan om de overstromingsgebieden in Moortsele en Balegem te gebruiken als wateropslagplaats. Zo is er water beschikbaar voor de land- en tuinbouwers bij langdurige droogte.

Het voorstel werd uitgewerkt door Orville Cottenie van meerderheidspartij N-VA. Hij legt het op 18 juni voor op de gemeenteraad.  Het opzet is het opsparen en stockeren van water in grote kunstmatige vijvers of waterspaarbekkend.De gemeente heeft wel het provinciebestuur nodig om dit plan te realiseren. Het overstromingsgebied in Moortsele is 14 hectare groot en in eigendom van de Provincie Oost Vlaanderen. Het overstromingsgebied in Balegem is een kleiner bekken, maar ook hier is het mogelijk om via gepaste ingrepen een wateropslagplaats in te richten.

Er wordt ook naar Aquafin gekeken. Het afvoerwater van de waterzuiveringsinstallatie in Scheldewindeke, tussen het station en het voetbalveld, biedt perspectieven. Het gezuiverde water dat nu terug naar de beek wordt geloosd, kan opgevangen worden.

Laatst gespeeld op Accent

13:43
cover of SHAGGY with Oh Carolina

SHAGGY

Oh Carolina
13:41
cover of AVA MAX with My Oh My

AVA MAX

My Oh My
13:37
cover of CAPTAIN HOLLYWOOD PROJECT with Flying High

CAPTAIN HOLLYWOOD PROJECT

Flying High
13:34
cover of GIOVANNI ZARRELLA with Danza

GIOVANNI ZARRELLA

Danza
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.