Buitenspeeldag op de Wetterse markt “Een gratis namiddag vol waterspelletjes sporten, knutselen,dansen, zaaien, skaten, steppen, hinkelen, muren verven en zoveel meer”

Fabian Tack
17 april 2018 - 14:35
Buitenspeeldag op de Wetterse markt “Een gratis namiddag vol waterspelletjes sporten, knutselen,dansen, zaaien, skaten, steppen, hinkelen, muren verven en zoveel meer”

Voor de elfde keer al gaan al de schermen aan de kant en trekken kinderen naar buiten op woensdagnamiddag 18 april op de Buitenspeeldag. Ook de gemeente Wetteren voorziet heel wat activiteiten. Coördinator Inge Van Damme: “Dit jaar hebben we gekozen om te spelen op de markt, het zal een fantastisch en groot speelterrein worden.” 

Geen enkele reden om binnen te blijven op de Buitenspeeldag: “Alle schermen gaan op zwart, er zullen geen televisieprogramma’s uitgezonden worden op VTM en VRT en het wordt prachtig weer.” Het is niet de bedoeling dat ouders de kinderen zomaar afzetten op de markt in Wetteren. “Ouders moeten de kinderen begeleiden maar ze kunnen natuurlijk ook genieten van een terrasje en zo toezicht houden.” Kinderen vinden zeker hun weg naar de Buitenspeeldag: “Elk jaar spelen zo’n vijfhonderd tot duizend kinderen mee op woensdagnamiddag.”

Dansen, zingen, springen

Het opzet van de Buitenspeeldag is duidelijk. “We willen kinderen van vier tot achttien gratis laten kennis maken met verschillende manieren van spelen en ook met oudere spelen zoals hinkelen. In het oude infopunt van de dienst Toerisme kunnen de kinderen zich uitleven door op de muren te verven maar ze kunnen ook sporten zoals tennissen, er zullen springkastelen zijn, ze kunnen er zaaien en later thuis hun buit oogsten, er zullen gezelschapsspelen zijn, ze kunnen leren skaten, er zal een stepparcours zijn, Speelplein Wesp zal animeren aan de grote dansvloer waar dus gedanst en gezongen zal worden, en ga zo maar door.” Ook voor de kleuters is er heel wat voorzien. “Er is een kleuterdorp voorzien waar een speelhoek zal zijn, waar geknutseld en gesport kan worden. Kleuterleidster zullen de kleuters begeleiden.”

Waterbar

Wie kijkt naar de weersverwachting, ziet dat het morgen 25 graden zal worden. Een zonnige dag om te spelen en de gemeente is ook voorzien op de warmte: “We zijn waterspelletjes gaan halen, er komt een waterbar van de watermaatschappij en er zal zonnecrème zijn.”

Herbeluister hieronder het interview

Meer info via de facebookpagina

 

 

Laatst gespeeld op Accent

19:13
cover of SOLARDO & JOSHWA with VIP Business

SOLARDO & JOSHWA

VIP Business
19:10
cover of SYLVER with When The Rain Begins To Fall.

SYLVER

When The Rain Begins To Fall.
19:03
cover of DJ HOOLIGAN with It

DJ HOOLIGAN

It's a Dream Song
19:00
cover of XKYLAR with TALK2ME

XKYLAR

TALK2ME
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.