Luister Live

Burenbuddy’s in Lochristi

6 november 2020 - 15:39

In Lochristi gaat men op zoek naar mensen die burenbuddy willen zijn voor ouderen in eenzaamheid. Ook in andere gemeenten, zoals in Evergem, gaat men op zoek naar mensen die eenzamen regelmatig eens willen opbellen.

Uit de belronde die het dienstencentrum momenteel uitvoert naar alle Lootse 65-plussers blijkt dat de tweede lockdown mentaal zwaar om dragen is. Daarom is ’t Fazantenhof actief op zoek naar sterke schouders die anderen willen ondersteunen in deze zware tijd.

Momenteel zijn meerdere medewerkers druk bezig met telefoneren naar alle Lootse 65-plussers. Deze intensieve belronde werd ook in het voorjaar gevoerd. Er werd toen gepolst of alles goed ging en of er hulp nodig was om boodschappen te doen. Tijdens deze tweede belronde is er helaas een duidelijk verschil te merken. Meerdere mensen geven aan dat mentaal lastiger is om opnieuw een lockdown te moeten meemaken.

’t Fazantenhof is daarom op zoek naar burenbuddies: vrijwilligers die wat tijd willen vrijmaken om af en toe een coronaveilig deurbezoekje te brengen of te telefoneren naar mensen die eenzaam of heel vaak alleen zijn. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het dienstencentrum via 09/238.32.18 of dienstencentrum@ocmwlochristi.be.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Justin Wellington

Iko iko
10:00

Brood & Vrienten

Als Je Wint Heb Je Vrienden
09:56

Enrique Iglesias

Me pase
09:53

Tavares

Heaven must be missing an angel
09:50

Dawn Penn

You Don't Love Me (No No No)