Burenbuddy’s in Lochristi

Johan Van Bever
6 november 2020 - 15:39
Burenbuddy’s in Lochristi

In Lochristi gaat men op zoek naar mensen die burenbuddy willen zijn voor ouderen in eenzaamheid. Ook in andere gemeenten, zoals in Evergem, gaat men op zoek naar mensen die eenzamen regelmatig eens willen opbellen.

Uit de belronde die het dienstencentrum momenteel uitvoert naar alle Lootse 65-plussers blijkt dat de tweede lockdown mentaal zwaar om dragen is. Daarom is ’t Fazantenhof actief op zoek naar sterke schouders die anderen willen ondersteunen in deze zware tijd.

Momenteel zijn meerdere medewerkers druk bezig met telefoneren naar alle Lootse 65-plussers. Deze intensieve belronde werd ook in het voorjaar gevoerd. Er werd toen gepolst of alles goed ging en of er hulp nodig was om boodschappen te doen. Tijdens deze tweede belronde is er helaas een duidelijk verschil te merken. Meerdere mensen geven aan dat mentaal lastiger is om opnieuw een lockdown te moeten meemaken.

’t Fazantenhof is daarom op zoek naar burenbuddies: vrijwilligers die wat tijd willen vrijmaken om af en toe een coronaveilig deurbezoekje te brengen of te telefoneren naar mensen die eenzaam of heel vaak alleen zijn. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het dienstencentrum via 09/238.32.18 of dienstencentrum@ocmwlochristi.be.

Laatst gespeeld op Accent

11:19
cover of BOB MARLEY & THE WAILERS with Could You Be Loved

BOB MARLEY & THE WAILERS

Could You Be Loved
11:16
cover of BENSON BOONE with Slow It Down

BENSON BOONE

Slow It Down
11:13
cover of DOUBLE YOU with Please Don

DOUBLE YOU

Please Don't Go
11:10
cover of ALOK, TAZI, SAMUELE SARTINI, AMANDA WILSON & YORK with Seek Love (On The Beach)

ALOK, TAZI, SAMUELE SARTINI, AMANDA WILSON & YORK

Seek Love (On The Beach)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.