Buurtsporthal Ledeberg geopend

Johan Van Bever
20 januari 2024 - 21:54
Buurtsporthal Ledeberg geopend

Buurtsporthal Ledeberg, de derde onbemande sporthal in Gent, is vandaag feestelijk geopend. De sporthal bevindt zich onder het viaduct van de B401 in Ledeberg. Gezien de speciale locatie is het gebouw iets kleiner, maar toch is er ruimte te over voor sportclubs en buurtbewoners.

De buurtsporthal onder de fly-over, aan het park tussen de Hundelgemsesteenweg en de spoorweg, is vandaag, op zaterdag 20 januari, feestelijk geopend. Buurtsporthal Ledeberg bestaat uit twee delen: de sporthal en een nevengebouw met inkomhal en cafetaria. De twee delen zijn verbonden door een glazen passerelle tussen de pijlers van de fly-over.

In de sporthal is er plaats voor onder meer volleybal, basketbal, badminton en zaal- en minivoetbal. Er is ook sportmateriaal beschikbaar, zoals een minitrampoline, een Zweedse bank en een plint. Daarnaast zijn er ook toiletten en kleedkamers met douches en is er een personeelsruimte, een EHBO-lokaal en een cafetaria.

De nieuwe buurtsporthal is er in de eerste plaats voor de buurt. Niet alleen lokale clubs en verenigingen vinden er onderdak, ook de organisatie ‘Move 9000’ van vzw Jong zal er voor een aanbod op maat zorgen. Ghent Basketball en Sportaround zullen er naschoolse activiteiten organiseren, en de cafetaria zal ook dienstdoen als ontmoetingsruimte.

Laatst gespeeld op Accent

02:15
cover of ELTON JOHN, DUA LIPA with Cold Heart

ELTON JOHN, DUA LIPA

Cold Heart
02:12
cover of LOST FREQUENCIES X BASTILLE with Head Down

LOST FREQUENCIES X BASTILLE

Head Down
02:07
cover of THE HOUSE KEEPERS with Go Down

THE HOUSE KEEPERS

Go Down
02:03
cover of P!NK with Beautiful Trauma

P!NK

Beautiful Trauma
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.