Calisthenics in Kalken

6 mei 2021 - 11:50 | auteur: Johan Van Bever

Op de Kruisen in Kalken is een volledig uitgerust calisthenicspark in gebruik genomen. Het park kadert binnen het FORCE project waarvan Kalken een pilootproject is.

Het FORCE project is een initiatief van Infopunt Publieke Ruimte, een onderdeel van de Voetgangersbeweging. Het spoort lokale besturen aan om meer kwalitatieve en laagdrempelige beweegplekken te creëren in buurten. Het is meteen een plaats waar mensen elkaar ontmoeten. Laarne is een pilootproject, samen met Beersel en Meerhout.

Calisthenics is een opkomende sport waarbij men traint met het eigen lichaamsgewicht en een minimum aan toestellen.  Het voordeel van de sport en het openluchtpark is dat men alleen of in groep kan trainen en het bovendien een prima aanvulling is voor andere sporten. Het openluchtpark is gratis en alle dagen voor iedereen toegankelijk. De gemeente werkt nu, in samenwerking met de organisatie, een specifiek beweegprogramma uit met groepslessen gericht op verschillende doelgroepen en op verschillende niveaus.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

BAZART

Denk Maar Niet Aan Morgen
16:29

YELLO

The Race
16:26

CAMILA CABELLO, ED SHEERAN

Bam Bam
16:21

HENRI PFR, MADISM, LONO

Bruises
16:18

TOM GRENNAN

Remind Me
Bekijk meer platen