Calisthenics in Kalken

Gepost door Johan Van Bever op 6 mei 2021 - 11:50

Op de Kruisen in Kalken is een volledig uitgerust calisthenicspark in gebruik genomen. Het park kadert binnen het FORCE project waarvan Kalken een pilootproject is.

Het FORCE project is een initiatief van Infopunt Publieke Ruimte, een onderdeel van de Voetgangersbeweging. Het spoort lokale besturen aan om meer kwalitatieve en laagdrempelige beweegplekken te creëren in buurten. Het is meteen een plaats waar mensen elkaar ontmoeten. Laarne is een pilootproject, samen met Beersel en Meerhout.

Calisthenics is een opkomende sport waarbij men traint met het eigen lichaamsgewicht en een minimum aan toestellen.  Het voordeel van de sport en het openluchtpark is dat men alleen of in groep kan trainen en het bovendien een prima aanvulling is voor andere sporten. Het openluchtpark is gratis en alle dagen voor iedereen toegankelijk. De gemeente werkt nu, in samenwerking met de organisatie, een specifiek beweegprogramma uit met groepslessen gericht op verschillende doelgroepen en op verschillende niveaus.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

DOM DOLLA FEAT. CLEMENTINE DOUGLAS

Miracle Maker
20:03

ABBA

Don't Shut Me Down (Clones Remix)
20:00

KORMAK

Give It To Me
19:56

DAMELO

How We Do It
19:51

Tiësto

Lethal Industry (Maddix Remix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.