Luister Live

Camera’s ontmaskeren 68 sluikstorters

- 7 oktober 2020 - 14:27

Bijna 100 geïdentificeerde sluikstorten waarvan 68 op basis van cameraherkenning. Dat is het resultaat van anderhalf jaar operationele dienstverlening met verplaatsbare camera’s door de handhavingscel van Verko.

De nauwe samenwerking tussen de intercommunale en haar aangesloten gemeenten met bijhorende politiezones resulteert in een strengere aanpak van sluikstort.

Het voorbije anderhalf jaar voerde de handhavingscel van Verko 400 sluikstortcontroles uit. Het ging om controles op afval dat Verko zelf aantrof rond de glasbollen of dat door de gemeenten, op basis van klachten van alerte buurtbewoners of wandelaars, werd gelabeld als sluikstort.

In de strijd tegen sluikstort beschikt Verko al bijna anderhalf jaar over 10 verplaatsbare camera’s die de intercommunale inzet op glasbollocaties of andere sluikstortgevoelige plaatsen.

Een kleine, maar helaas hardnekkige groep burgers blijft zondigen tegen sluikstort zegt directeur Peter De Leeuw. Door hen te identificeren kunnen de bevoegde instanties een sanctie treffen en zullen sluikstorters hopelijk beter beseffen en financieel voelen wat de gevolgen zijn van afval zomaar te dumpen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Tavares

Heaven must be missing an angel
13:29

Praisecats

Shined On Me
13:25

Prince

1999
13:22

UB40

Sing Our Own Song
13:16

Black Eyed Peas

I gotta feeling