Camera’s ontmaskeren 68 sluikstorters

Johan Van Bever
7 oktober 2020 - 14:27
Camera’s ontmaskeren 68 sluikstorters

Bijna 100 geïdentificeerde sluikstorten waarvan 68 op basis van cameraherkenning. Dat is het resultaat van anderhalf jaar operationele dienstverlening met verplaatsbare camera’s door de handhavingscel van Verko.

De nauwe samenwerking tussen de intercommunale en haar aangesloten gemeenten met bijhorende politiezones resulteert in een strengere aanpak van sluikstort.

Het voorbije anderhalf jaar voerde de handhavingscel van Verko 400 sluikstortcontroles uit. Het ging om controles op afval dat Verko zelf aantrof rond de glasbollen of dat door de gemeenten, op basis van klachten van alerte buurtbewoners of wandelaars, werd gelabeld als sluikstort.

In de strijd tegen sluikstort beschikt Verko al bijna anderhalf jaar over 10 verplaatsbare camera’s die de intercommunale inzet op glasbollocaties of andere sluikstortgevoelige plaatsen.

Een kleine, maar helaas hardnekkige groep burgers blijft zondigen tegen sluikstort zegt directeur Peter De Leeuw. Door hen te identificeren kunnen de bevoegde instanties een sanctie treffen en zullen sluikstorters hopelijk beter beseffen en financieel voelen wat de gevolgen zijn van afval zomaar te dumpen.

Laatst gespeeld op Accent

18:35
cover of ROXETTE with Spending My Time

ROXETTE

Spending My Time
18:30
cover of HADDAWAY with Catch A Fire

HADDAWAY

Catch A Fire
18:26
cover of FRENCH AFFAIR with My Heart Goes Boom

FRENCH AFFAIR

My Heart Goes Boom
18:22
cover of CE CE PENISTON with We Got A Love Thang

CE CE PENISTON

We Got A Love Thang
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.