Campus UGent kleurt roze

Johan Van Bever
20 oktober 2023 - 23:24
Campus UGent kleurt roze

Op de nationale dag tegen kanker kleurde de campus van UGent roze. Op de buitenmuur van de campus Heymans werd een Pink Wall van 5 op 8 meter gecreëerd met een ontwerp van helen B. Met deze actie willen Think Pink en UGent studenten stimuleren om borstbewust te zijn en zetten ze in op het Bevolkingsonderzoek Borstkanker voor het breder publiek.

Dezelfde print wrd gebruikt op de gekende porseleinen bekers van helen B. Een beker kun je kopen in de webshop van Think Pink. De opbrengst van deze verkoop gaat integraal naar de lotgenotenwerking van Think Pink. 

In België krijgen elk jaar 11.000 mensen de diagnose borstkanker. In ons land krijg 1 vrouw op 8 ooit het nieuws te horen. Vroegtijdige opsporing vergroot de kans op een minder zware behandeling en een hogere overlevingskans. Uit een enquête van studentenorganisatie 180 Degrees Consulting Ghent blijkt dat nog te weinig studenten vertrouwd zijn met de ziekte. Daarom willen Think Pink, de UGent en helen B zoveel mogelijk mensen mobiliseren om onze boodschap te verspreiden: Samen tegen borstkanker!

Laatst gespeeld op Accent

13:53
cover of JASON DONOVAN with RSVP

JASON DONOVAN

RSVP
13:50
cover of MK with Take My Chance

MK

Take My Chance
13:43
cover of BUTCH with Amelie

BUTCH

Amelie
13:40
cover of AFROMAN with Because I Got High

AFROMAN

Because I Got High
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.