Campus UGent kleurt roze

Johan Van Bever
20 oktober 2023 - 23:24
Campus UGent kleurt roze

Op de nationale dag tegen kanker kleurde de campus van UGent roze. Op de buitenmuur van de campus Heymans werd een Pink Wall van 5 op 8 meter gecreëerd met een ontwerp van helen B. Met deze actie willen Think Pink en UGent studenten stimuleren om borstbewust te zijn en zetten ze in op het Bevolkingsonderzoek Borstkanker voor het breder publiek.

Dezelfde print wrd gebruikt op de gekende porseleinen bekers van helen B. Een beker kun je kopen in de webshop van Think Pink. De opbrengst van deze verkoop gaat integraal naar de lotgenotenwerking van Think Pink. 

In België krijgen elk jaar 11.000 mensen de diagnose borstkanker. In ons land krijg 1 vrouw op 8 ooit het nieuws te horen. Vroegtijdige opsporing vergroot de kans op een minder zware behandeling en een hogere overlevingskans. Uit een enquête van studentenorganisatie 180 Degrees Consulting Ghent blijkt dat nog te weinig studenten vertrouwd zijn met de ziekte. Daarom willen Think Pink, de UGent en helen B zoveel mogelijk mensen mobiliseren om onze boodschap te verspreiden: Samen tegen borstkanker!

Laatst gespeeld op Accent

16:27
cover of EROS RAMAZZOTTI with Se Bastasse Una Canzone

EROS RAMAZZOTTI

Se Bastasse Una Canzone
16:24
cover of WESTEND with Maracuya

WESTEND

Maracuya
16:21
cover of HOT CHOCOLATE with Girl Crazy

HOT CHOCOLATE

Girl Crazy
16:17
cover of SUZAN & FREEK with Slapeloosheid

SUZAN & FREEK

Slapeloosheid
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.