Casa Rosa onderzocht regenboogbeleid

Johan Van Bever
12 december 2020 - 22:16
Casa Rosa onderzocht regenboogbeleid

De helft van de Oost-Vlaamse steden en gemeenten heeft een schepen van gelijke kansen. Dat blijkt uit een onderzoek van het provinciaal regenbooghuis Casa Rosa.

Alle steden en gemeenten werden bevraagd op hun gelijke kansen beleid. Daaruit blijkt dat 51% van de Oost-Vlaamse steden en gemeenten een schepen voor Gelijke Kansen heeft. Hiermee scoort Oost-Vlaanderen iets minder dan het Vlaams gemiddelde dat op 56% staat.

Alle Oost-Vlaamse steden en gemeenten hangen elk jaar de regenboogvlag uit tijdens de Internationale Dag tegen Holebi- en transfobie. Toch onderneemt minder dan de helft andere acties omtrent gender en seksuele diversiteit. Het onderzoek leert ook dat slechts 23% van de lokale bibliotheken in Oost-Vlaanderen literatuur over het holebi- en transgenderthema ter beschikking heeft.

Casa Rosa vraagt alle gemeenten en lokale instellingen om het verschil te maken en de verantwoordelijkheid op te nemen voor het welzijn van hun inwoners. Zo wil men dat er met inclusie en gelijke kansen rekening gehouden wordt in de opmaak van beleidsnota’s en in de werking.

De volledige resultaten van het onderzoek, opgedeeld per gemeente, staat op  l.casarosa.be/analyse-lokaal-vlaamse-regenboogbeleid.

Laatst gespeeld op Accent

03:47
cover of LEAGUE OF LEGENDS X NEW JEANS with GODS

LEAGUE OF LEGENDS X NEW JEANS

GODS
03:43
cover of GUUS MEEUWIS with Voor Mijn Hart

GUUS MEEUWIS

Voor Mijn Hart
03:41
cover of SNELLE, KRAANTJE PAPPIE with Ruggengraat

SNELLE, KRAANTJE PAPPIE

Ruggengraat
03:37
cover of PLANET FUNK with Chase The Sun

PLANET FUNK

Chase The Sun
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.