Casa Rosa onderzocht regenboogbeleid

Johan Van Bever
12 december 2020 - 22:16
Casa Rosa onderzocht regenboogbeleid

De helft van de Oost-Vlaamse steden en gemeenten heeft een schepen van gelijke kansen. Dat blijkt uit een onderzoek van het provinciaal regenbooghuis Casa Rosa.

Alle steden en gemeenten werden bevraagd op hun gelijke kansen beleid. Daaruit blijkt dat 51% van de Oost-Vlaamse steden en gemeenten een schepen voor Gelijke Kansen heeft. Hiermee scoort Oost-Vlaanderen iets minder dan het Vlaams gemiddelde dat op 56% staat.

Alle Oost-Vlaamse steden en gemeenten hangen elk jaar de regenboogvlag uit tijdens de Internationale Dag tegen Holebi- en transfobie. Toch onderneemt minder dan de helft andere acties omtrent gender en seksuele diversiteit. Het onderzoek leert ook dat slechts 23% van de lokale bibliotheken in Oost-Vlaanderen literatuur over het holebi- en transgenderthema ter beschikking heeft.

Casa Rosa vraagt alle gemeenten en lokale instellingen om het verschil te maken en de verantwoordelijkheid op te nemen voor het welzijn van hun inwoners. Zo wil men dat er met inclusie en gelijke kansen rekening gehouden wordt in de opmaak van beleidsnota’s en in de werking.

De volledige resultaten van het onderzoek, opgedeeld per gemeente, staat op  l.casarosa.be/analyse-lokaal-vlaamse-regenboogbeleid.

Laatst gespeeld op Accent

06:23
cover of NICO PARISI with Metro (Neverland)

NICO PARISI

Metro (Neverland)
06:21
cover of LAURA TESORO with Car Wreck Paradise

LAURA TESORO

Car Wreck Paradise
06:18
cover of BODYROX with Yeah Yeah (D Ramirez Vocal Radio Edit)

BODYROX

Yeah Yeah (D Ramirez Vocal Radio Edit)
06:16
cover of DJ LICIOUS with Voices

DJ LICIOUS

Voices
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.