Cateringbedrijf Le Jeune Homme: “Ik was altijd de petit chef in de keuken en droomde van een eigen zaak”

Fabian Tack
8 oktober 2018 - 20:44
Cateringbedrijf Le Jeune Homme: “Ik was altijd de petit chef in de keuken en droomde van een eigen zaak”

Vijf jaar lang leerde Frode Lefevre de harde keukenstiel in een Gents restaurant met een Franse chef. Sinds kort is de Wetterse twintiger eigenaar van zijn eigen cateringbedrijf: Le Jeune Homme. “Wij staan garant voor kwaliteit, alles is huisgemaakt.”

Frode is zeer gedreven en spreekt met passie over zijn cateringbedrijf. “Ik droomde van een eigen restaurant maar had de financiële middelen niet.” Een eigen cateringbedrijf leek dus een goed begin:  “Ik werkte vijf jaar lang op leercontract in een Gents restaurant en was steeds de petit chef in de keuken, de jonge man. Zo werd Le Jeune Homme geboren.”

Events

Le Jeune Homme wil zich vooral specialiseren in huisgemaakte bereidingen. “Wij verzorgen ontbijtmanden, maken verse broodjes met zelfgemaakt beleg, doen privé diners,…En dat allemaal met oog voor kwaliteit.” Bovendien huurt Frode ook een restaurant in Gent waar mensen een event kunnen laten doorgaan. “Dat restaurant is op zaterdag en zondag gesloten, ideaal om te huren dus. En het is al mogelijk vanaf 10 personen.” Bovendien organiseert hij in datzelfde restaurant ook zelf events. “Zaterdag 13 oktober organiseren we een Indische avond in samenwerking met restaurant Rasoi in Gent. Mensen lijken wat schrik te hebben van Indische keuken maar dat is allerminst nodig.” In de toekomst wil Frode nog dergelijke avonden organiseren. “Een evenement zoals een côte à l’os avond kan ook zeker. Mensen kunnen dan reserveren vanaf twee personen.”

Persoonlijk contact

Le Jeune Homme wil daarnaast inspelen op een persoonlijke aanpak. “Onze offertes zijn op maat gemaakt, we gaan bij de klanten langs om prijzen te bespreken. Voor ons is echt persoonlijk contact heel belangrijk.” En die aanpak blijkt goed te werken. “Alhoewel we nog maar pas bezig zijn, gaan de zaken goed. Veel beter dan ik verwacht had maar we zetten ook echt in op kwaliteit.”

Herbeluister hieronder het interview:

Meer info of reserveren via de Facebookpagina of de website.

 

 

 

Laatst gespeeld op Accent

08:24
cover of ANTOON with Doe Maar

ANTOON

Doe Maar
08:20
cover of LIONEL RICHIE with All Night Long

LIONEL RICHIE

All Night Long
08:15
cover of SHEILA E with A Love Bizarre

SHEILA E

A Love Bizarre
08:12
cover of BENSON BOONE with Slow It Down

BENSON BOONE

Slow It Down
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.