Cateringbedrijf Le Jeune Homme: “Ik was altijd de petit chef in de keuken en droomde van een eigen zaak”

8 oktober 2018 - 20:44 | auteur: Fabian Tack

Vijf jaar lang leerde Frode Lefevre de harde keukenstiel in een Gents restaurant met een Franse chef. Sinds kort is de Wetterse twintiger eigenaar van zijn eigen cateringbedrijf: Le Jeune Homme. “Wij staan garant voor kwaliteit, alles is huisgemaakt.”

Frode is zeer gedreven en spreekt met passie over zijn cateringbedrijf. “Ik droomde van een eigen restaurant maar had de financiële middelen niet.” Een eigen cateringbedrijf leek dus een goed begin:  “Ik werkte vijf jaar lang op leercontract in een Gents restaurant en was steeds de petit chef in de keuken, de jonge man. Zo werd Le Jeune Homme geboren.”

Events

Le Jeune Homme wil zich vooral specialiseren in huisgemaakte bereidingen. “Wij verzorgen ontbijtmanden, maken verse broodjes met zelfgemaakt beleg, doen privé diners,…En dat allemaal met oog voor kwaliteit.” Bovendien huurt Frode ook een restaurant in Gent waar mensen een event kunnen laten doorgaan. “Dat restaurant is op zaterdag en zondag gesloten, ideaal om te huren dus. En het is al mogelijk vanaf 10 personen.” Bovendien organiseert hij in datzelfde restaurant ook zelf events. “Zaterdag 13 oktober organiseren we een Indische avond in samenwerking met restaurant Rasoi in Gent. Mensen lijken wat schrik te hebben van Indische keuken maar dat is allerminst nodig.” In de toekomst wil Frode nog dergelijke avonden organiseren. “Een evenement zoals een côte à l’os avond kan ook zeker. Mensen kunnen dan reserveren vanaf twee personen.”

Persoonlijk contact

Le Jeune Homme wil daarnaast inspelen op een persoonlijke aanpak. “Onze offertes zijn op maat gemaakt, we gaan bij de klanten langs om prijzen te bespreken. Voor ons is echt persoonlijk contact heel belangrijk.” En die aanpak blijkt goed te werken. “Alhoewel we nog maar pas bezig zijn, gaan de zaken goed. Veel beter dan ik verwacht had maar we zetten ook echt in op kwaliteit.”

Herbeluister hieronder het interview:

Meer info of reserveren via de Facebookpagina of de website.

 

 

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

BRUNO MARS, ANDERSON .PAAK, SILK SONIC

Smokin Out The Window
19:04

ERIK GOOSSENS

Ooit Genoeg
19:01

KUNGS Never Going Home
18:56

PAT KRIMSON, LOREDANA & 2 FABIOLA

Silence
18:53

EMF

Unbelievable
Bekijk meer platen