Centrum Wetteren wordt fietszone

Johan Van Bever
27 mei 2020 - 10:35
Centrum Wetteren wordt fietszone

Het centrum van Wetteren wordt een fietszone. De meeste straten worden omgedoopt tot een fietsstraat. De handelaars wilden graag wat uitstel van de invoering. De oppositiepartijen zijn voor maar stemden tegen.

De fietszone bestaat uit een groot aantal centrumstraten. Dat zijn Hoenderstraat, Stationsstraat, Florimond Leirensstraat, Markt, het eerste stukje van de Wegvoeringstraat, Kerkstraat, Schoolstraat, schooldreef, Lange Kouterstraat, Jagerstraat, Korte Kouterstraat en de Hekkerstraat tussen de Florimond Leirensstraat en de Kerkstraat.

Enkele bijkomende maatregelen worden nog niet uitgevoerd, waaronder een aanpassing van de oversteek van de Rode Heuvel naar de Markt en de aansluiting op de Jan Broeckaertlaan. Dit wordt verder bekeken door de mobiliteitsdienst.

Opmerkelijk is dat de nacht voor de gemeenteraad een mail binnenliep, anoniem en namens de handelaars, om de invoering van de fietszone uit te stellen. Het schepencollege stoort zich aan de anonimiteit van de mail en begrijpt ook niet waarom uitstel gevraagd wordt.

“We hebben de indruk dat de handelaars niet precies weten wat een fietsstraat is,” reageert schepen van Mobiliteit Piet Van Heddeghem (Groen&Co). “De maatregelen veranderen helemaal niets aan de bestaande situatie. Het gros van de straten is zo smal dat men er toch geen fietsers kan voorbij steken. Dat zijn in principe vandaag al fietsstraten maar nu officialiseren we dat met een politiereglement en verkeersborden.

Laatst gespeeld op Accent

09:17
cover of FUNKY GREEN DOGS with Fired Up!

FUNKY GREEN DOGS

Fired Up!
09:12
cover of NAS FEAT. LAURYN HILL with If I Ruled the World

NAS FEAT. LAURYN HILL

If I Ruled the World
09:09
cover of PAKITO with Living On Video

PAKITO

Living On Video
09:05
cover of MARIAH CAREY with Hero

MARIAH CAREY

Hero
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.