Centrumwijk Merelbeke krijgt nieuw circulatieplan

Johan Van Bever
1 september 2023 - 1:23
Centrumwijk Merelbeke krijgt nieuw circulatieplan

Na 1,5 jaar ploeteren en afzien is het einde in zicht voor de werken in de Polderstraat, Cornelius Sneyssenslaan en Potaardeberg in Merelbeke. De wegen in de centrumwijk van Merelbeke waren in slechte staat en kregen veel verkeer te slikken. Vanaf maandag 4 september geldt in de wijk dan ook een nieuw circulatieplan. De werken zouden eind september volledig afgerond moeten zijn.

Er was veel sluipverkeer in de wijk. Een circulatieplan moet aar een einde aan maken. Ook veiligere voet- en fietspaden stonden hoog op de verlanglijst van de buurtbewoners. Er gold al een zone 30, maar die werd vaak met de voeten getreden. De rijweg is nu smaller en dat alles zorgt voor een hogere leefbaarheid en veiligheid in de wijk.

De Polderstraat en Cornelius Sneyssenslaan worden fietsstraten, in de Potaardeberg zijn de fietspaden verhoogd voor de veiligheid. De Potaardeberg is bovendien een voorrangsweg geworden. Als je uit een van de zijstraten komt, moet je dus voorrang geven aan het verkeer op de Potaardeberg.

De Polderstraat wordt ook een eenrichtingsstraat van de Potaardeberg richting de Cornelius Sneyssenslaan en van de Bergbosstraat richting de Cornelius Sneyssenslaan. De Cornelius Sneyssenslaan wordt een eenrichtingsstraat vanaf het kruispunt met de Polderstraat richting de Hundelgemsesteenweg.

Laatst gespeeld op Accent

06:01
cover of KALEEN with We Will Rave

KALEEN

We Will Rave
05:58
cover of MISS MONTREAL with Altijd Onderweg

MISS MONTREAL

Altijd Onderweg
05:55
cover of FAST BOY X R3HAB with Electricity

FAST BOY X R3HAB

Electricity
05:52
cover of ICE SPICE FT. NICKI MINAJ with Princess Diana

ICE SPICE FT. NICKI MINAJ

Princess Diana
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.