Luister Live

Charlotte de Witte gehuldigd

1 februari 2020 - 10:48

De stad Gent heeft vrijdagavond de wereldberoemde techno-dj Charlotte de Witte gehuldigd. Later die avond speelde ze in de Kompass Klub.

De Gentse Charlotte de Witte is huis-dj van BBC en speelde al op tal van topfestivals over de hele wereld. Omdat ze vanuit Gent de wereld veroverde, werd ze ontvangen in de trouwkapel van het stadhuis van Gent. Tijdens de toespraken voor de huldiging werd veel aandacht besteed aan de verhouding tussen het nachtleven van Gent en het stadebestuur. Er werd verwezen naar de sluiting van de Kompass Klub op bevel van de burgemeester en het overleg dat daar uit volgde. “Elke week opnieuw zetten we hierin stappen vooruit,” zei schepen Sofie Bracke.

“Gent zou Gent niet zijn als we uit een crisis geen goede oplossingen bereiken,” vervolgde Burgemeester Mathias De Clercq. “Zaken zoals de Kompass zijn een verrijking voor onze stad. dergelijke plekken waar het leven gevierd wordt, moeten we koesteren. Met de talrijke gesprekken zorgden we ervoor dat de neuzen in dezelfde richting staan voor het meest bruisende nachtleven van Europa. Kompass heeft intussen het Quality Nights-label ontvangen. Dat is straf”.

Kompass bestaat 5 jaar maar ook K NT XT bestaat 5 jaar en zo kwam men bij Charlotte zelf terecht. Dat is het techno-concept van Charlotte. “Wat Charlotte betekent is toch wel indrukwekkend,” gaat de burgemeester verder. “Charlotte is een schitterende ambassadeur voor Gent”. En dat is ze ook. “Als ik ergens optreedt en de mensen vragen me wat ze in BelgiĆ« zeker moeten bezoeken, dan antwoord ik telkens Gent,” reageert ze. “Het is de schoonste stad van BelgiĆ«. Hier voel ik me 100% goed in mijn vel. Ik heb de neiging om in elke stad ter wereld waar ik ben die te vergelijken met Gent”.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Waterboys

The whole of the moon
19:08

Hooverphonic

Thinking about you
19:05

Kylie Minogue

Give Me Just A Little More Time
19:01

Level 42

Hot water
18:58

Five Star

Let me be the one