Charter voor ’toegankelijk Wetteren’

Johan Van Bever
2 juli 2023 - 9:00
Charter voor ’toegankelijk Wetteren’

Lokaal Bestuur Wetteren doet een extra inspanning om van Wetteren een inclusieve, toegankelijke gemeente te maken en ondertekende het charter ‘naar een toegankelijke gemeente’.

Met het vernieuwen van de subsidies voor projecten en evenementen, wil het lokaal bestuur alle Wetteraars die iets organiseren aanmoedigen om meteen ook in te zetten op toegankelijkheid door financiële, fysieke, culturele en alle andere mogelijke drempels weg te halen. Lokaal Bestuur Wetteren werkt al samen met Inter om in de toekomst bushaltes toegankelijker te maken.

Met het charter ‘naar een toegankelijke gemeente’ werkt het lokaal bestuur de komende maanden en jaren integraal aan toegankelijkheid. Het bestuur brengt ontbrekende schakels en onzichtbare drempels in kaart en werkt ze weg. Daarbij houdt het rekening met de ervaringen van mensen die leven met een (taal-)handicap.

In het najaar 2023 wil het bestuur een uitgebreid actieplan voor de komende jaren voorstellen. Hiervoor werkt de gemeente samen met Inter (Vlaams expertisecentrum voor toegankelijkheid) en het Agentschap Integratie en inburgering. Deze samenwerking wordt gesubsidieerd door het Agentschap Binnenlands bestuur.

Laatst gespeeld op Accent

00:29
cover of SARA LANDRY with Legacy

SARA LANDRY

Legacy
00:25
cover of DAM SWINDLE with You

DAM SWINDLE

You
00:23
cover of LF SYSTEM with Hungry (For Love)

LF SYSTEM

Hungry (For Love)
00:20
cover of LADY GAGA with Bloody Mary (dj Dark Remix)

LADY GAGA

Bloody Mary (dj Dark Remix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.