Luister Live

Chiro Okido in Herzele heeft eigen bier

- 27 september 2020 - 14:10

Chiro Okido in de Tuinwijkstraat in Herzele lanceert in november een eigen bier, Nen Flinken. Het idee om met een eigen biertje uit te pakken leefde al langer, maar kreeg pas vorm toen er een aanbod kwam van een brouwerij uit Gent. Die deed een actie naar jeugdverenigingen om een eigen bier aan te bieden als compensatie van de gemiste inkomsten uit de activiteiten van de afgelopen maanden.

Chiro Okido ging een kijkje nemen en was meteen overtuigd. “Het recept komt van de brouwer en het bier wordt speciaal voor ons gemaakt,” vertellen Marie Van Caenegem en Jochen Goossens. “Het is een iets zwaarder biertje van 7,1%. We gaan het vanaf november verkopen en ook serveren tijdens onze activiteiten. Er loopt immers ook al een voorverkoop en enkele caf├ęs zijn van plan het op te nemen op hun kaart. In november houden we een proefavond”.

De verkoop van het bier kan een welkom extraatje zijn. “De opbrengst gaat naar ons kamp van volgend jaar. Met die coronapandemie is er nog heel veel onzekerheid over de komende maanden en zo willen we alvast voldoende inzamelen opdat ons kamp kan doorgaan. We moeten creatief zijn met wat we organiseren. De naam van het bier komt van onszelf. ‘Nen Flinken’ ligt goed in de mond en het is een toffe naam. We gaan eens nen flinken drinken”.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Stevie V

Dirty cash (Money talks) sold out mix (7'' edit)
09:16

Alphaville

Big in Japan
09:13

Jaap Reesema

Alles komt goed
09:09

Red Hot Chili Peppers

The zephyr song
09:05

Belle Perez

- Dime que tu quires