Chiro Okido in Herzele heeft eigen bier

Johan Van Bever
27 september 2020 - 14:10
Chiro Okido in Herzele heeft eigen bier

Chiro Okido in de Tuinwijkstraat in Herzele lanceert in november een eigen bier, Nen Flinken. Het idee om met een eigen biertje uit te pakken leefde al langer, maar kreeg pas vorm toen er een aanbod kwam van een brouwerij uit Gent. Die deed een actie naar jeugdverenigingen om een eigen bier aan te bieden als compensatie van de gemiste inkomsten uit de activiteiten van de afgelopen maanden.

Chiro Okido ging een kijkje nemen en was meteen overtuigd. “Het recept komt van de brouwer en het bier wordt speciaal voor ons gemaakt,” vertellen Marie Van Caenegem en Jochen Goossens. “Het is een iets zwaarder biertje van 7,1%. We gaan het vanaf november verkopen en ook serveren tijdens onze activiteiten. Er loopt immers ook al een voorverkoop en enkele cafés zijn van plan het op te nemen op hun kaart. In november houden we een proefavond”.

De verkoop van het bier kan een welkom extraatje zijn. “De opbrengst gaat naar ons kamp van volgend jaar. Met die coronapandemie is er nog heel veel onzekerheid over de komende maanden en zo willen we alvast voldoende inzamelen opdat ons kamp kan doorgaan. We moeten creatief zijn met wat we organiseren. De naam van het bier komt van onszelf. ‘Nen Flinken’ ligt goed in de mond en het is een toffe naam. We gaan eens nen flinken drinken”.

Laatst gespeeld op Accent

11:52
cover of JUSTIN TIMBERLAKE with Cry Me A River

JUSTIN TIMBERLAKE

Cry Me A River
11:49
cover of Georgia Ku with A Little More Lost

Georgia Ku

A Little More Lost
11:46
cover of MILK INC., SILVY with I Don

MILK INC., SILVY

I Don't Care
11:40
cover of PET SHOP BOYS, DUSTY SPRINGFIELD with What Have I Done To Deserve This?

PET SHOP BOYS, DUSTY SPRINGFIELD

What Have I Done To Deserve This?
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.