Chiro Okido in Herzele heeft eigen bier

27 september 2020 - 14:10 | auteur: Johan Van Bever

Chiro Okido in de Tuinwijkstraat in Herzele lanceert in november een eigen bier, Nen Flinken. Het idee om met een eigen biertje uit te pakken leefde al langer, maar kreeg pas vorm toen er een aanbod kwam van een brouwerij uit Gent. Die deed een actie naar jeugdverenigingen om een eigen bier aan te bieden als compensatie van de gemiste inkomsten uit de activiteiten van de afgelopen maanden.

Chiro Okido ging een kijkje nemen en was meteen overtuigd. “Het recept komt van de brouwer en het bier wordt speciaal voor ons gemaakt,” vertellen Marie Van Caenegem en Jochen Goossens. “Het is een iets zwaarder biertje van 7,1%. We gaan het vanaf november verkopen en ook serveren tijdens onze activiteiten. Er loopt immers ook al een voorverkoop en enkele caf├ęs zijn van plan het op te nemen op hun kaart. In november houden we een proefavond”.

De verkoop van het bier kan een welkom extraatje zijn. “De opbrengst gaat naar ons kamp van volgend jaar. Met die coronapandemie is er nog heel veel onzekerheid over de komende maanden en zo willen we alvast voldoende inzamelen opdat ons kamp kan doorgaan. We moeten creatief zijn met wat we organiseren. De naam van het bier komt van onszelf. ‘Nen Flinken’ ligt goed in de mond en het is een toffe naam. We gaan eens nen flinken drinken”.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Doe Maar

1 Nacht Alleen
06:26

Michael Zager Band

Let's All Chant
06:22

Paul Cless Feat. Brixx

Suavemente
06:18

Marvin Gaye

Sexual healing
06:15

Purple Disco Machine

In the dark
Bekijk meer platen