Chiro Okido in Herzele heeft eigen bier

Johan Van Bever
27 september 2020 - 14:10
Chiro Okido in Herzele heeft eigen bier

Chiro Okido in de Tuinwijkstraat in Herzele lanceert in november een eigen bier, Nen Flinken. Het idee om met een eigen biertje uit te pakken leefde al langer, maar kreeg pas vorm toen er een aanbod kwam van een brouwerij uit Gent. Die deed een actie naar jeugdverenigingen om een eigen bier aan te bieden als compensatie van de gemiste inkomsten uit de activiteiten van de afgelopen maanden.

Chiro Okido ging een kijkje nemen en was meteen overtuigd. “Het recept komt van de brouwer en het bier wordt speciaal voor ons gemaakt,” vertellen Marie Van Caenegem en Jochen Goossens. “Het is een iets zwaarder biertje van 7,1%. We gaan het vanaf november verkopen en ook serveren tijdens onze activiteiten. Er loopt immers ook al een voorverkoop en enkele cafés zijn van plan het op te nemen op hun kaart. In november houden we een proefavond”.

De verkoop van het bier kan een welkom extraatje zijn. “De opbrengst gaat naar ons kamp van volgend jaar. Met die coronapandemie is er nog heel veel onzekerheid over de komende maanden en zo willen we alvast voldoende inzamelen opdat ons kamp kan doorgaan. We moeten creatief zijn met wat we organiseren. De naam van het bier komt van onszelf. ‘Nen Flinken’ ligt goed in de mond en het is een toffe naam. We gaan eens nen flinken drinken”.

Laatst gespeeld op Accent

03:14
cover of WESTEND with Maracuya

WESTEND

Maracuya
03:11
cover of METEJOOR with Ze Meent Het

METEJOOR

Ze Meent Het
03:09
cover of AVA MAX with Choose Your Fighter

AVA MAX

Choose Your Fighter
03:06
cover of TLD with Como Te Quiero

TLD

Como Te Quiero
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.