CO2-uitstoot van maaltijden met 38% gedaald

Johan Van Bever
23 september 2023 - 22:53
CO2-uitstoot van maaltijden met 38% gedaald

De Stad Gent engageerde zich om tegen 2030 de CO2-uitstoot van aangekochte voeding met 38 procent te doen dalen, maar heeft die doelstelling nu al bereikt, onder meer dankzij de zogenaamde ‘halfhalf-maaltijden’ op school. Ook het aandeel rundsvlees verminderen van 3 naar 1 procent had een grote impact.

De Stad Gent koopt heel wat voeding. Niet alleen zo’n 4.000 maaltijden per dag voor scholen en kinderdagverblijven (89 procent), maar ook heel wat maaltijden voor het personeelsrestaurant en de Hotelschool (11 procent). Met de ondertekening van de Cool Food Pledge in 2019 engageerde de de Stad zich om tegen 2030 de uitstoot van die voeding te doen dalen met 38 procent. Die doelstelling werd nu al behaald.

Zo werd in 2021 een nieuw contract afgesloten met de cateraar voor scholen en kinderopvang, met ‘halfhalf-maaltijden’ als de norm. Op weekbasis moet minimaal 50 procent van alle voeding uit plantaardige eiwitten bestaan. Dat kan ook per maaltijd. Binnen die krijtlijnen is er veel mogelijk, van een groentetajine met kip en kikkererwten tot balletjes in tomatensaus. Bovendien zijn er altijd vegetarische maaltijden als optie, en is donderdag standaard veggiedag.

Laatst gespeeld op Accent

03:21
cover of MARIA MCKEE with Show Me Heaven

MARIA MCKEE

Show Me Heaven
03:18
cover of KRIS KROSS AMSTERDAM, DONNIE, TINO MARTIN FEAT. ANDRÉ HAZES with Zomer In M

KRIS KROSS AMSTERDAM, DONNIE, TINO MARTIN FEAT. ANDRÉ HAZES

Zomer In M'n Bol
03:14
cover of BOEF with Habiba

BOEF

Habiba
03:12
cover of DOUWE BOB with Nothing To Lose

DOUWE BOB

Nothing To Lose
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.