Cocaïne in fruitsaptanker

25 juni 2021 - 16:00 | auteur: Johan Van Bever

In de Gentse haven is op maandag 21 juni opnieuw een drugslading ontdekt op een fruitsapboot. De cocaïne zat verborgen in drie grote samengebonden zakken die verborgen waren in een zeekast onder de waterlijn van het schip. Het schip kwam uit Santos, Brazilië. De straatwaarde van deze drugs bedraagt ruim 10 miljoen euro.

De Australische federale politie had in kader van een lopend onderzoek nuttige informatie gedeeld met de FGP Oost-Vlaanderen. In samenspraak met het parket van Oost-Vlaanderen werd beslist om over te gaan tot een grondige controle van het schip bij aankomst in de haven. Er werden drie zwarte zakken ontdekt. Die waren in de zeekasten van het schip aangebracht. Deze zeekasten zijn openingen onder water, waarlangs zeewater wordt opgepompt om ballasttanks te vullen, of voor de koeling van de machinekamer.

Uit verder nazicht bleek dat de zakken gevuld waren met cocaïne, die waterdicht verpakt zat. Het totale gewicht van deze drugs bedroeg 216 kilo, goed voor een totale straatwaarde van meer dan 10 miljoen euro.

In Australië werden 2 verdachten opgepakt door de Australische federale politie. Ze worden  verdacht van internationale drugsmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie. Aan Belgische zijde werden nog geen aanhoudingen verricht.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

mark ronson ft bruno mars

uptown funk
10:54

Shawn Mendes

When you're gone
10:49

David Bowie

Modern love
10:45

BEYONCÉ

Single Ladies (Put A Ring On It)
10:42

Vanessa Paradis

Be my baby
Bekijk meer platen