Luister Live

Commotie rond nieuwe fietsenstallingen: “Goed initiatief alleen jammer van de gesneuvelde parking”

de Markt / Fietsenstalling / Florimond Leirensstraat / Groene auto / Ingrid / Kreatos / Marie-Paule / Mont Blanc / Stationsstraat / Vandewalle - 27 november 2017 - 15:39

De nieuwe fietsenstallingen in de vorm van een groene auto veroorzaakten vorige week heel wat commotie bij de inwoners en handelaars van Wetteren. Vooral omdat er voor die fietsenstalling een parkeerplaats werd afgenomen in de Stationsstraat, de Florimond Leirensstraat en twee parkeerplaatsen op de Markt. Reporter Joery ging op pad en sprokkelde reacties in het centrum. 

Handelaars van zaken als Kreatos en Vandewalle waren het unaniem eens. “De fietsenstallingen mogen weer weg, het staat in het centrum niet op z’n plaats. Zo wordt het nog een grotere ramp om te parkeren.” Bij restaurant Mont Blanc klonk het iets gematigder. “Het is een goed initiatief maar jammer dat ze op een parkingsplaats gekomen is. Het mocht ook iets esthetischer al versta ik wel het idee van de groene auto. Laat ons hopen dat het een meerwaarde is voor de winkelstraat.”

In de Florimond Leirensstraat werd door kledingwinkel Ingrid en lingeriewinkel Marie-Paule opgemerkt dat de fietsenstalling voorlopig fout gebruikt wordt. “Kinderen maken er na schooltijd een speeltuig van en dat is allesbehalve veilig. Wat als ze eraf vallen en onder een auto terechtkomen? Bovendien merken we dat fietsers liever voor de deur hun fiets plaatsen in plaats van in een stalling. ”

Andere Wetterse inwoners zijn dan weer voorstander van het initiatief. “Het staat mooi in het straatbeeld en toont dat mensen ook vaker de wagen mogen laten staan. De auto’s zouden verbannen mogen worden in het centrum dus het is goed dat de fiets voorrang krijgt. Zo’n drie fietsenstallingen moeten zeker kunnen want er worden maar een paar parkeerplaatsen afgenomen.”

 

 

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Allanah Myles

Black Velvet
12:37

Madison Avenue

Don't Call Me Baby
12:34

Jason Derulo

Take you dancing
12:29

Gwen McCrae

Keep The Fire Burning
12:23

Dina Ayada

My summer